Moc, i ta moc nad ženami, degeneruje, viz muslimský svět

18. 08. 2019 11:19:23
Žena a muž jsou dva protějšky a každý z nich má v životě svoji nezastupitelnou a zároveň rovnohodnotnou roli.

Islámský svět si ženu absolutně podmanil, a to až tak, že mnohá muslimka je pobouřená z představy, že i ona má stejnou cenu jako její mužský protějšek a když dojde k událostem, které ty zažité zvyklosti nabourávají, schvaluje, někdy i iniciuje krutost a bezpráví na „hříšnicích“.

Ovšem marná sláva, setkávání islámské kultury s jinými kulturami je faktem, takže i některé muslimky začínají přemýšlet o svém poníženém postavení a začínají toužit se z něho vymanit. V článku https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/saudska-arabie-sestry-utekly-pred-nucenym-snatkem-zadost-o-azyl-kanada.A190814_125228_zahranicni_kha popisují jeden z vícera příběhů dvou mladých Arabek, kterým se v nouzi nejvyšší podařilo vzít roha. V příběhu píšou, že se tak stalo ve chvíli, kdy byly na dovolené, jejich rodina tušila, že holky mají něco za lubem a tak je pečlivě střežili a dokonce i zamykali v pokoji. Dívkám se únik podařil ve chvíli, kdy otec byl bezmocný na záchodě – jak výstižné i komické zároveň.

Takový Arab je vlastně nesmírně vytížený a uštvaný člověk, který musí každou vteřinu počítat s nějakou lstí žen ve svém okolí a musí tedy zodpovědně řešit čest své rodiny a starat se pomocí všech prostředků, které mu Korán dovoluje, o jejich poslušnost. A těch prostředků je opravdu dost – od řevu, přes bití, mlácení, nucený sňatek, až po rozsudek smrti. Těch starostí je tolik, že na nějakou zábavu týkající se tvoření a budování něčeho nového a zajímavého nemá chudák ani pomyšlení, takže tvořivou práci mu vykonávají námezdní síly, shodou okolností placené díky černému zlatu. A kde ropu nemají, tam mají neplacené síly svých porobených žen.

I arabské krajiny vyprodukovaly v minulosti nemálo obdivuhodného, ale pouze do vzniku islámu. Pak byla mužská tvořivost přeorientována na podmanění žen a následně udržení tohoto podmanění, které však odsává jejich tvořivý potenciál do úplného vyčerpání.

Přála bych všem muslimům, aby našli zalíbení v tvoření, v díle. Protože pokud toto objeví, jejich potřeba dusit své ženy už nebude tak nutkavá, budou mít totiž plnou hlavu představ, co všechno dokážou.

Autor: Olga Pavlíková | neděle 18.8.2019 11:19 | karma článku: 23.06 | přečteno: 567x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 26 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 8.14 | Přečteno: 206 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 5.14 | Přečteno: 78 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 20.88 | Přečteno: 517 | Diskuse

Michal Merhaut

František Dvořák – archeologií proti nacistům

Do dveří kolínského muzea vešlo několik mužů, jeden po druhém, s potřebným časovým rozestupem. Hlavní bylo, ničím na sebe nepoutat pozornost okolí. Byl letní podvečer roku 1941.

18.3.2024 v 8:12 | Karma článku: 16.08 | Přečteno: 224 | Diskuse
Počet článků 501 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1454

Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...