Diskuse

Lháři

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Chybovat je lidské, setrvávat na omylu hloupé." Cicero

Diskuse by měla sloužit k tříbení názorů, bohužel se často omezuje na osočování a vytahování, kdo je chytřejší.

1 0
možnosti

Paní Pavlíková, zcela souhlasím a občas v diskusích i ozačovatele "lhářů" napomínám. Mýliti se je lidské, ale jen blázen (hlupák) v omylu setrvává, pravil Cicero. Diskusí se ovšem účastním už mnohem méně, nemám na to nervy...

1 0
možnosti

Pokud někdo napíše, např. "dočetl jsem se, že v Německu zavedli trest smrti", potom bych nikdy neodpověděl že je dotyčný lhář, nýbrž bych se nejprve zeptal, kde že se to dočetl.

Pokud ale někdo, kdo je skoro v každé diskuzi přítomen a vyznačuje se stále a vždy kontraverzními názory, napíše že "V Německu zavedli trest smrti" a nedoplní své tvrzení ihned o příslušný odkaz, je označení lhář zcela na místě.

2 0
možnosti

A ted bych mel pani Pavlikova otazku, co je toto v jednom dnesnim blogu: Každý Švýcar by mohl dostávat od státu měsíční příjem cca 60 000,- Kč a děti cca 15 000,- Kč,..... ?

1 0
možnosti

Blog o švýcarském referendu

0 0
možnosti

Karma. Je to přesně tak, holt ubývá respektu mezi lidmi. Já mám na spoustu věcí hodně vyhraněné názory, ale nemám problém oponenta respektovat a diskutovat s ním bez urážek a osobního napadání. Ale ono všechno má své meze..., když se nám snaží zacpat pusu, nestydí se používat nátlakové metody ve stylu 2. či 3. republiky, tak je, chtěj, nechtěj, čas ukázat, jestli stojím na straně svobody projevu a respektu k jiným názorům, nebo na straně těch, kteří trhají přátelství, protože ten a ten je "xenofob", pořádají "hony na čarodejnice"..., tam už můj respekt a tolerance končí. Můžu člověka respektovat, když si zajdem na kafe nebo na pivko a v klidu budem diskutovat, a třeba se i přátelsky hádat..., ale jakmile někdo zajde na úroveň - s těmihle nediskutuji, ne proto, že by mi nějak ublížili nebo mě urazili, ale protože mají jiný názor na Zemana, islám, feminizmus, homosexualitu, kouření v hospodách..., zkrátka, co vás napadne..., tak tam už končí respekt a nastupuje "varovný alarm"...

6 0
možnosti

Často jde o nedorozumění, které lze v přímé komunikaci a pokud je snaha, vysvětlit. Můžeme každý zůstat na svém, protože to zrovna vidíme každý z jiného úhlu pohledu. Takže se můžeme rozejít s úsměvem. Bohužel to často končí vzájemným urážením se. Lhaní je samozřejmě o záměrném klamání. A než někoho označím za lháře, měl bych si být jistý, nebo raději mlčet. Hezké zamyšleníR^

3 0
možnosti

Ono záleží na tom o co jde, jsou lidé kteří vyloženě lžou, předkládají vylhané skutečnosti a přitom je snadné si je ověřit. To jsou lháři a je potřeba je tak nazývat. Když mám jiný názor, tak napíšů " domnívám se " a uvedu svůj argument nebo tak nějak podobně. :-)

7 0
možnosti

Ano, takovi je zde nekolik. Ovsem je lotazkou zda opravdu sami lzou, nebo jen opakuji jim k diskusi predlozene.

0 0
možnosti

Souhlasím. Nad tímto jsem se už sám několikrát pozastavil a nestačím se kolikrát divit, kolik lidí má v diskusích s významem slova lež takový problém a vykládají si jej po svém. Méně už se ale člověk diví, když sleduje dlouhodobý trend zejména mladých, kteří mají problém s chápáním psaného textu všeobecně. Někdy se člověk nestačí divit, jak nesmyslně si krátký a jasný text dokáží vyložit.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS