Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

„ Proč tam nemají volbu „EU zásadně reformovat“? Odpovím.“ Protože si kapři v Bruseli nenechají vypustit rybník. Právě odchod Británie, který by mohl spustit dominový efekt, by mohl napomoci k reformě stylem začít znova a lépe. Jak píše Ivan Hoffman:

„Občas je nutné učinit krok zpět, abychom se pohnuli dopředu. Vystoupením Británie z EU by se kus Evropy vrátil do původního stavu. Pozitivní efekt s tím spojený by inspiroval další. Záhy by šlo celý Brusel rozpustit, provést lokální audit, co kde ještě z Evropy zbylo a dát se pak lépe dohromady.“

Celý Hoffmanův článek najdete na adrese http://www.denik.cz/hoffmanuv_denik/britanie-a-eu-20160527.html

2 0
možnosti

Eu je nereformovatelná.

2 0
možnosti
Foto

I87v86a83n 73M29a54r22e49k

20. 6. 2016 19:12

Taky jsem se této "ankety" zúčastnil p.Pavlíková. Něco jiného jsou výsledky a něco jiného , co nám zveřejní ? ! 8-o

2 0
možnosti
MN

Chybí otázka „EU zásadně reformovat“?

Ale to přece je až další krok a může následovat jak po "setrvání", tak po "vystoupení" (myšleno ze stávající struktury EU).

Asi se zřejmě všichni shodnou na tom, že lepší, než opravovat starý dům, který má nevratně narušenou statiku kvůli mnoha předimenzovaným technickým zhodnocením, je zbourat ho a na zelené louce postavit dům nový. Tedy zrušit stávající EU a začít spolupráci evropských států znova.

7 0
možnosti
MS

Pozor,aby se ta stavba nového neprotáhla do doby,než by vám pozemek zabral někdo silnější.....

0 2
možnosti
SB

Ono je nesmyslné hodnotit něco na základě jednoznačně formulovaných otázek, protože komplexní náhled na celou věc může být úplně jiný. Každá věc má své klady a své zápory, takže když budu volit jen ty otázky, které hovoří jedním směrem, dostanu deset kladných odpovědí a ani jednu zápornou.

Když budu hovořit o notorickém alkoholikovi, a zeptám se, zda je v pořádku, že není vyhlášeným sukničkářem a že neohrožuje svou rodinu neustálými manželskými nevěrami, tak odpověď musí být kladná. Že je to ve skutečnosti tak, že pije tolik, že už ani nemyslí na nějakou nevěru, protože jeho zájem se omezil pouze na alkohol, to je hodně podstatná věc a toho člověka to staví do zcela jiného světla, nicméně já jsem tu otázku formuloval tak, že nic jiného než kladnou odpověď mi na ni nikdo nemůže dát. Nikdo nemůže popřít, že je dobře, že neohrožuje svou rodinu nezřízeným sukničkářstvím.

Takže když se položí pár otázek a když odpověď může být jen "ano", či "ne", a když ten, kdo odpovídá nemá možnost říci, že ten Vladislav sice nesukničkaří, ale opíjí se do němoty a nastává u něj rozpad osobnosti kvůli tomu alkoholu, budou ty odpovědi vypadat jinak. Mohu položit dvacet otázek, které vyzní všechny ve Vladislavův prospěch, protože ta, která by vyzněla proti němu, vůbec nebude položena.

10 0
možnosti
IM

I81v12o 37M21i52l81d57a

20. 6. 2016 14:06

dnešní představitelé evropské socialistické internacionály přivedli ( za podpory svých euroovčanů - koblihových voličů ) Evropu už daleko za bod reformovatelnosti, proto je reforma dnes již neuskutečnitelná a zbytečná.

jistě, pro toho kdo odmítá přemýšlet a myslet, kdo se bojí samostatnosti a odpovědnosti za své činy a kdo miluje život řízený shora, předpisy, vyhláškami, zákazy a příkazy, jednotnou mluvu, jednotný oděv a střih vlasů a nad hlavou stupidní písně o světlých zítřcích, jistě, toho svobodná volba nesvobodného útvaru musí děsit, a nejen ve spaní...

6 0
možnosti
ZH

Takže taky jen černobílé brýle. :-/

1 1
možnosti
JC

O tom, zda se má EU zásadně reformovat, nelze vést žádnou anketu, natož referendum.

Ostatně pro zásadní reformu jsou úplně všichni. Od zelených ekoteroristů přes pravici i levici až po komunisty a fašisty. Každý by chtěl EU reformavat podle svých vlastních představ.

Referendum lze vést pouze k jediné otázce, na niž lze odpovědět jen ano-ne. Tertium non datur.

A já jsem v té ankete bez zaváhání zaškrtl, že máme vystoupit. Tak jako jsem v referendu o vstupu do EU zaškrtl "ne". Také bez zaváhání.

4 0
možnosti
OP

Jen by mě zajímalo, pane Chovanče, zda máte důvěru v nějaké české politiky, o kterých jste si jistý, že povedou ČR bez výrazného propadu životní úrovně mimo EU

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik