Diskuse

Vraždy taserem

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní Pavlíková, nechápu jak můžete obhajovat kriminálníky a gaunery.

Jak sama citujete z wikipedie, zavedení taseru má za cíl snížit riziko smrti, což bezesporu dělá. Není možné takové riziko vyloučit protože zabít člověka mohou i pevně utažená pouta nebo úder policejním obuškem.

Případů kdy zadržený zločinec zemřel na zástavu srdce bez přímého zavinění policistou je taky spousta - podle vaší logiky bychom asi měli zakázat policii jako takovou.

Váš závěr že v ČR se používá rozvážně je směšný a naivní. Používá se uplně stejně jako v zahraničí - tedy že v případě potřeby policie vystřelí a eliminuje pachatele trestné činnosti.

Právě použití taseru jako (většinou) nesmrtící metody zastavení pachatele je pozitivní po všech stránkách. V opačném případě by policisté byli mnohdy nuceni použít ostré zbraně a mrtvých by bylo mnohem víc.

Ať je to tak či onak, za střelbu můžou vždy sami pachatelé. Policisté mají velmi přísné regulace kdy a jak mohou zbraně použít a k jejich použití jsou vždy donuceni právě pachatelem, který si nedá říct, brání se zatčení nebo dokonce policii ohrožuje.

Za obhajobu takových lidí byste se měla stydět. Nejste o nic lepší než oni.

0 0
možnosti

Příspěvek se mi líbil. Taky mě zaráží, proč se někdo nad zneužíváním taseru nepozastaví... Ale snad si říkají, pořád lepší, než kdyby policista rovnou střílel.:-/

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS