Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Zaíd Husajn jako komisař pro lidská práva – to je výsměch lidským právům. To je jako udělat kozla zahradníkem. Zaíd Husajn je členem jordánské královské rodiny. Jordánsko má tak obrovské problémy s lidskými právy a demokracií, že je naprosto nepochopitelné, jak Zaíd Husajn může být komisařem pro lidská práva pro celý svět, když jeho hogo-fogo rodina nedokáže tyto problémy vyřešit ani u sebe doma. Islamistické útoky jsou v Jordánsku na denním pořádku, značná část území je zaminovaná, nezaměstnanost se pohybuje v desítkách procet a korupce je naprosto neodmyslitelnou součástí jordánské ekonomiky. Osoba Zaída Husajna je pouze důkazem toho, jak velký vliv mají na fungování OSN státy, v nichž vesměs žádná demokracie nefunguje. Kdyby Zaíd Husajn myslel svoji snahu o lidská práva vážně, musel by všechnu svou energii vrhnout do vlastní země, a než by vyřešil alespoň její nejzávažnější a nejfatálnější problémy, nestačil by mu na to celý jeho život.

4 0
možnosti
MK

R^ Dobrý článek.

Pro p. Bártu: vezměte si svět před 100 lety, pak před 50 lety, pak před 20 a 10 lety, a to vše s důrazem na Evropu a pak současnost; řekl byste že muslimů ubývá ? A co slyší z úst svých imámů (včetně těch našich? Na Západě veřejně hlásají, že v rozhodný okamžik převezmou vládu a nastolí evropský chálifát. Směřuje vývoj k této vizi a nebo jde opačně?

Až si popravdě odpovíte, pak se teprve vyjádřete, zda chtějí či nechtějí ovládnout svět (zatím jen Evropu) a zda k tomu vývoj směřuje. Důležité u tohoto je, abyste si nelhal do kapsy.

6 0
možnosti
MP

Článek hodnotím jako dobrý.R^

Měla jsem dnes puštěné rádio a každou chvíli mi to hodnocení pana komisaře lezlo do uší. Jen si tak říkám: To si ho ti jmenovaní populisti museli snad podplatit. lepší reklamu jim dělat nemohl;-D

3 0
možnosti
Foto

Přečetla jsem si celý projev vysokého komisaře, ne pár těch pokroucených výtržků v českém tisku. Ten člověk není to žádný radikální islamista a v projevu nehovoří jménem islámu. Má bílou evropskou matku, PhD. v prestižní univerzitě v USA, zastával řadu funkcí, není úplná tlačenka. Zasazuje se i za práva LGTB komunit a v otázce práv utlačovaných žen a v dalších lidskoprávních otázkách. IS ostře kritizoval. Není wahhábista. Wahhábismus v Jordánsku není historicky zakořeněn. Jordánsko pomáhá celkem dost válečným uprchlíkům ze Sýrie, ačkoli to není bohatá ropná země. Jordánsko bojuje s IS, pamatujete si, jak byl jejich pilot upálen. Vysoký komisař napsal text proti proti házení všech do jednoho pytle a proti všeobecnému zjednodušování. To co říká se skoro vůbec neliší od toho, co stále říká BArack Hussein Obama ale i Hillary Clinton ve svých projevech.

4 9
možnosti
OP

Milá paní Havelková, že má někdo bílou matku, je PhD na prestižní universitě atd., na mě žádný dojem neudělá, já vždy řeším to, co z něho vypadne. A z toho pána vypadla pohrůžka vůči všem rozvážným lidem. Vám zřejmě imponují Obama či Clinton a zkrátka je bezmezně podporujete, já vždy vnímám konkrétní výrok či dění a přímo k nim zaujímám stanovisko a někdy souhlasím, často ne, někdy nevím, co bude následovat - nepocházím přece z ovčince

16 1
možnosti
AM

Karma. Výroky různých činovníků OSN se využívají, jak se to hodí. Když OSN podpořila Juliana Assange, tak se nic moc nedělo, intoši mlčeli, "čert vem nějakou OSN", ale když si kopnou do Zemana, tak hned píšou o "mezinárodní ostudě". Tak ať se postaví čelem i k těm stanoviskům OSN, příp. jejích různých komisařů a orgánů, které jim nejdou pod nos, a nevybírají si, jen co se jim hodí. BTW, není to tak dávno, kdy byla tehdy ještě kaddáfíovská Libye členem rady OSN pro lidská práva, takže pro mě nejsou tito činovníci příliš důvěryhodní.

6 1
možnosti
ZB

Teorie o tom jak "židé chtějí ovládnout svět" už tady byla a z mnoha do té doby normálních lidí udělala fanatiky schopné toho nejhoršího.Nyní je v kurzu teorie "islám chce ovládnout svět" a opět se z mnoha normálních lidí stávají fanatici,kteří pudově hledají nového vudce a zase nebudou mít problém dopouštět se toho nejhoršího....vše tady už jednou bylo a historie se pouze opakuje.Tentokrát snad většina lidí zaslepenosti a fanatismu nepodlehne,asi jste si nevšimla,že dnešní doba nejvíc připomíná atmosféru nacistického Německa 30.let i tehdy to spousta lidí myslelo "dobře" a oslavování "zachránce národa,kultury a světa od židovského spiknutí" Hitlera nebylo nic špatného.Hlasy co tvrdily opak nikdo nechtěl slyšet....

3 12
možnosti
TB

Vy byste v 30.letech udělal z Čapka a všech ostatních, kteří vystupovali proti nebezpečí nacismu, xenofoby Rv

13 0
možnosti
Foto

Jednou jsem definoval, že populista je ten kdo hájí zájmy slušných, práci se živících občanů. Politik je člověk, který hají zájmy své strany a straníků. Humanista je člověk, který hájí zejména zájmy zlodějů darebáků, podvodníků a příživníků. Multikulturalista je vlastně humanista s rozšířenou působností.

8 4
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik