Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Vzhledem k politice hradu se nebojím o to, že to odmítnou a to i lidé, nemusíme být křížek na mapě v připadě útoku... hrátky USA prostřednictvipm NATO jsou už pasé

0 0
možnosti
AK

Pani autorko, kdyby jste opravdu rozumela tomu o cem Pence mluvil, tak by jste zjistila, ze nedesi. Ba naopak, zkuste poradne zapremyslet bez emoci.

0 0
možnosti
VV

Dnes to máte naprosto špatně. Bohužel. Rv

0 0
možnosti
Foto

vy děsíte ještě víc

0 0
možnosti
MR

M85i80l77a65n 41R66a94d74e58k

5. 10. 2016 20:56

pani Pavlikova, nezlobte se, ale kdyz vezmete destnik PROTI desti, tak ohrozujete dest? Nebo se jen chranite pred zmoknutim?

Totez ten destnik ktery by mohl v Cesku byt

0 0
možnosti
MS

Milá paní Pavlíková,

mne náznaky Trumpa, že se hodlá bratříčkovat s Putinem nijak neoslovily. Co mě ale oslovilo (a to výrazně), to byla Trumpova rétorika, že by v případě konfliktu mezi pobaltskými státy a Ruskem zvažoval, zda by USA měly splnit povinnost člena NATO - bránit kteroukoliv členskou zemi. To mi silně zavání obdobím mnichovského diktátu, kdy se evropským velmocím také nechtělo pouštět se do války kvůli nějakému (bůhvíjak vzniklému) středoevropskému státečku. :-/

0 0
možnosti
Foto

Ono není, milý pane, nikde napsáno, že každý člen NATO musí automaticky bojovat. Dokonce čl. 5, tuším, říká, že se se mají především uplatnit všechny mírové prostředky, dále, že záleží na posouzení té které země, jestli právo pomoci nebo na obranu uplatní.

0 0
možnosti
JL

Zasadne nesouhlasim s autorkou clanku. I kdyz se Pence zminil o Polsku a Cesku urcite by o vybudovani radarove stanice slusne pozadal a v pripade zamitnuti by jako Obama slusne podekoval a obratil se jinam. Ne jako Rusko v osmasedesatem bez pozvani o pulnoci jako zlodej a zlodej nepochybne je viz Ukrajina. Pripomenu pani Pavlikove, ze vstupem do NATO prijala CR jako clen jiste zavazky a to bez ohledu na to co rika Putin. Porad plati nevyhovim, nebude vyhoveno me.

Pripomenu pani Pavlikove Benesova slova po Mnichovske konferenci: "Byli jsme zoufale sami". Pote co zprasil sousedske vztahy se vsemi sousedy uz jako ministr zahranici od roku 1918. Vite pani Pavlickova, ze az se Putler rozhodne napravit nejvetsi tragedii 20teho stoleti a pokud bude po Vasem budem zase zoufale sami!

3 0
možnosti
Foto

Zoufale sami můžeme být zase. Viz výše. Pouze nevím, vůči komu bychom měli být sami.

0 0
možnosti
EH

U deštníku je třeba si říct

a) jestli ochrání i nás (přece jenom jsme od USA poněkud jinde)

b) jestli přinese víc bezpečí nebo víc hrozby

Jako člen NATO jsem pro ochranu států NATO před Ruskem, ale ne za cenu, že nepřítel nejprve půjde sestřelovat obranu.

2 0
možnosti

Pochopte, že Trum není putinovec, ale realista ,a Pence je navíc ten "hodný" z dvojice hodný a zlý policajt (míněno z pohledu establišmentu) , tedy co opravdu udělají pokud vyhrajou je ve hvězdách. Ale o to vlastně vůbec nejde. Důležité je, že jsou realističtí. Nemůžete přece chtít aby se amerika vzdala rusku... jen budou jednat vůdči rusku z pozice já pán, ty pán. Nikoliv jako dnes ,z pozice "co si to ten hmyz dovoluje".

5 0
možnosti
OP

Kdyby tento váš výklad nakonec vyšel, bylo by to optimum. Mne ale velmi zasáhla ta zpupnost, se kterou Pence v diskusi bezostyšně obsazoval ČR a Polsko

1 0
možnosti
MD

Je tam prilis (skodliveho) realismu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik