Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O přijetí státního vyznamenání kanadským občanem (a tím je Jiří Brady podle vlastních slov od roku 1967) od cizího státu musí rozhodnout kanadská vláda. Oficiální žádost se musí podat na kanadské ambasádě v té které zemi. Celá ta procedura pak jistě netrvá pár dnů a musí se tedy dělat s patřičným předstihem.

A teď mi vysvětlete, jak to ten Zeman udělal, že po přijetí dalajlámy Hermanem 18. 10., tedy 10 dnů před udílením vyznamenání, se rozhodl Jiřímu Bradymu řád neudělit, neviditelně stáhl žádost (která na kanadskou ambasádu nikdy nedorazila) a zahladil všechny stopy. Není nejvyšší čas začít klást ministru Hermanovi spoustu velmi nepříjemných otázek?

http://www.international.gc.ca/protocol-protocole/policies-politiques/honours_decorations_policies-politiques_medailles.aspx?lang=eng

0 0
možnosti

Já Zemana v příštích prezidentských volbách budu volit už v prvním kole, a to na rozdíl od minulých, kde jsem ho volil až v druhém kole.

90% problémů současnosti tkví v migrační krizi. A tam mi jeho názory vyhovují.

Nějaká státní vyznamenání jsou z hlediska historie zcela nepodstatná. Zajímá někoho, kdo dostal jaké vyznamenání před osmdesáti roky? To už dávno zavál čas a dnes to nikoho nepálí. Avšak největší problém tehdejší doby, tedy růst Hitlerových požadavků a růst agresivity nacismu a fašismu, dnes zajímá i s odstupem času každého.

6 4
možnosti

Které skutečné problémy ČR tkví v migrační krizi?

1 3
možnosti

M.Z. je pod velkym domacim tlakem. Samotnym i z venku podporovanym. Takze neni se co divit, ze nektere situace, ktere by slo resit elegantneji, vypadaji tak jak vypadaji. Rozvrzenim nasi orientace vsak dela max. mozne pro budouci 'zklidneni sveta'. Casem to par lidem dojde.

2 4
možnosti

Pane Dvořáčku, už konečně pochopte. Někteří lidé jsou zlovolní, křiváčtí, prolhaní, podrazáčtí. Je to vlastnost (řekl bych spíše vada) jejich osobnosti. Vlastnost přírodou daná. A s věkem se zhoršující.

Teď k panu Zemanovi: Opravdu hájíte člověka, který připravoval akci olovo (pod tlakem?), Bramberk, který se proletěl nad Šumavou (kdopak ten vrtulník platil?) a jako jediný v tomto státě věděl, že odborníci nic neumí? Hájíte člověka, který se po (jím tak velebených svobodných) volbách snažil odstranit jemu nemilého šéfa vítězné strany? Člověka, který pohrdá zákonem (nezákonné jmenování ministra, u kterého v době jmenování existovala zákonná překážka, nechutnosti kolem rozhodnutí soudu o omluvě za Pelikána /po předchozím nechutném lhaní/)? Vy jste ochoten hájit osobu, která zlomyslně neudělí profesuru, nejmenuje generály (kteří mají smůlu, že jejich ministr s Vámi hájeným nesouhlasil), nepozve oficiálního zástupce školy na Hrad? Vy hájíte vyděrače (a tedy i vyděračské, zákonem trestané praktiky)? Člověka, jehož jedinou reakcí na nesouhlasící jsou hlášky o blbečcích (uvedu-li jen tu nejjemnější)? Opravdu toto vše jste - zřejmě díky pořádným klapkám na očích - hájit?

Věřím, že ne. Že příště chování Vámi hájených posoudíte reálněji.

5 1
možnosti
Foto

Že jedna malá belgická provincie dokáže zablokovat dohodu celé EU, to je podle mne opravdová demokracie v EU. Dokážeme si představit, že by podobnou dohodu své vlády měla vůbec příležitost zablokovat nějaká ruská nebo čínská provincie? K samotné dohodě se nevyjadřuji, nečetl jsem ji (myslím originál) a je mi jasné, že v této fázi si každá strana (příznivci i odpůrci) z ní vytahují hlavně to, co se jim hodí. A pokud vím, tak dohodu s USA blokuje sama EU, protože nesouhlasí s řadou amerických návrhů.

0 0
možnosti

Nevidim logiku pani Pavlikove: cituji EU je prvovoplanove nastavena tak, ze se jedna o unii nesvepravnych clenu. Jak tedy mohli ti vzpurni Valoni tedy "nesvepravny clen" zmarit umysl tech "kralovky zaplacenych" zastupcu? Pani Pavlikove dale unika fakt, ze pokud se jedna o skutecny brak tak neni ani made in USA nebo Canada ale made in Cina! Proc se toho nezbavite? Jakziv jsem nevidel zbozi tak mizerne kvality jako to cinske a budou zrovna ti Cinanci kdo bude plesat nad zmarenymi dohodami EU!

3 0
možnosti

I62v80o 41B91o90u54š38e

22. 10. 2016 8:36

Paní Pavlíkové toho uniká mnoho...

3 0
možnosti

Za první část článku palec nahoru. Co se týká druhé části článku? Zatím jsme slyšeli pouze jednu stranu. Proto je předčasné dělat závěry. No a co se týká Hermana? toho opravdu, ale opravdu nemusím.

6 2
možnosti

Já ty kolárky také nemusím, ale v tomto případě kvituji postoj

2 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik