Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

1.

"Pozorování / měření ovlivňuje pozorovaný jev."

https://en.wikipedia.org/wiki/Observer_effect_(physics)

2. 3 rodiny nejsou reprezentativní vzorek.

3. Neuvádíte, jak by fungoval kontrolní vzorek. Obávám se, že pokud byste naprosto náhodně vybrala 20 českých rodin, tak porušování státních zákonů byste našla u poloviny z nich. Například ochrana dětí před toxikomanií je porušována polovinou (a víc) českých rodičů, když v blízkosti dětí kouří cigarety a nestřídmě požívají alkohol. A co takové ohrožování mravní výchovy dětí? V českých rodinách běžně používají sprostá slova. Děti jsou dále svědky toho, jak jejich rodiče coby řidiči projíždějí křižovatky na "tmavě oranžovou", nepoužívají směrovky, nedodržují maximální povolenou rychlost, telefonují za jízdy. To ani nemluvě o domácím násilí (ženy tlučou své muže, muži tlučou své ženy), daňových "optimalizacích", úvěrových a dotačních podvodech (Čapí hnízdo?), úplatkářství, nepotismu, střetu zájmů atd.

4. Pro kohokoliv by bylo obtížné se uchytit v cizí zemi, kde nemá vazby. Někdo své obtíže řeší alkoholem, někdo prací na černo, někdo veřejným nepořádkem. Když Italové ve velkých počtech dorazili do USA, tak je pravda, že nezapalovali auta, nepochodovali ulicemi, ani neznásilňovali místní ženy. Za to tam nenápadně vybudovali perfektní mafiánskou strukturu, která následně rozjela teror. Důsledky řeší USA dodnes, protože mimo jiného z důvodu běsnění mafiánů volali občané po "tvrdé ruce zákona", která zvýšila incidenci policejní brutality a nezákonnými prostředky získaných přiznání. Dnes mají v USA problém, že policisté střílejí v situacích, kdy by střílet neměli, nerespektují práva obviněných a vynucují si přiznání k činům, které zadržení nespáchali. Co tím chci říct je, že jakkoliv vypadá děsivě, když v ulicích hoří auta, dějí se i mnohem horší věci.

0 0
možnosti
Foto

Paní Pavlíková, ale tento "experiment" přece již probíhá v Západní Evropě již několik desetiletí a jeho výsledky vidíme ve městech jako je např Marseille či Londýn.

Jsou jedním slovem - děsivé! Rv

Problém spočívá v tom, že jeho výsledky jsou vládnoucími špičkami ignorovány a všichni mají strach konečně zařvat, že (obrazně řečeno) "král je nahý" je třeba ho z civiliovaných zemí "vykopat"!

4 0
možnosti
Foto

J97i10ř90í 22K80i28n80d65l

18. 11. 2016 16:08

Byl jsem na přednášce dne 16. 11. rabína Daniela Mayera z Izraele. Vyprávěl, že jeho manželka je profesorka a učí na Vysoké škole v Jeruzalémě právo. Spolu s ní na této škole učí profesor, který je muslim a žije v Izraeli. Jeho rodina si žije v Izraeli léepe, než průměrná židovská rodina. Manželka se s ním dala do řeči a on jí během povídání řekl, že jeho životní přání je, aby jednou byl Izrael celý muslimský, tak jako je to v koránu, a že k tomu jednou dojde, protože to tak chce Bůh. Jeho manželka mimo vyučování má kurz ( nepamatuji si o jaký kurz se jednalo). Jeden ze žáků muslim bydlící léta v Jeruzalémě jí dal navštívenku. Ona se na ní dívala a zarazilo jí, že na navštívence je vlajka Izraele, jeho jméno a vlajka neexistujícího státu Palestina. Zeptala se jej, jak to má chápat. Ta vlajka nahoře znamená, že žiji v Izraeli a ta vlajka dole znamená, že si přeji, aby jednou byl Izrael Paelstinký a věří, že k tomu dojde. Tím chci říct, že muslim bude u nás žít a třeba i pracovat, ale stejně bude toužit nás jednou zničit a jak jednou dostane pokyn, tak to udělá.

5 0
možnosti
OP

Že je každý muslim na doživotí zabedněný, o tom sama nepochybuji a kdo není zabedněný, ten přestane být muslimem. Jenže já jsem tím blogem chtěla říci, že vědecká studie by na bruselské pitomce nejspíš zabrala.

1 0
možnosti
LK

ten experiment už proběhl na mnoha místech a dnes se vyhodnocují výsledky.

S první generací není vůbec žádný problém, perfektně se integrují, berou práci o kterou místní nemají zájem a jsou vděční za všechno.

Problém přichází s 2 nebo 3 generací. Už zapomněli jak špatně bylo tam odkud přišli a proč. Pořád se nemají tak dobře jako místní a neví proč.

Pokud výrazně neuspějí jsou frustrovaní a hledají chybu v systému. Buďto skončí u klasické kriminality nebo potkají radikálního kazatele a najdou nový smysl života v destrukci.

Samozřejmě tohle potká naprostou menšinu, ale ta je děsivě viditelná.

3 0
možnosti
OP

Pane Kamenský, nějak jste přehlédl ty statisíce přivandrovalců z posledních dvou let

0 0
možnosti
SB

Kdybyste udělala experiment se třemi rodinami, je dost vysoká pravděpodobnost, že by to dopadlo dobře.

Tři rodiny se zákonitě rozpustí mezi hostiteli a musí zachovávat pravidla.

Tři sta rodin by si už vytvořilo svou vlastní komunitu a teprve potom byste poznala, co je to čóro móro.

4 0
možnosti
RT

Tak ty zkušenosti již jsou a dokonce ve větších počtech.

1 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik