Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zbavme se politické korektnosti, ale vyhýbejme se sprostotě? To je docela protimluv. Politická korektnost a sprostota jsou antonyma. Buď máte jedno nebo druhé. Není nic mezi tím.

0 1
možnosti

P85e65t15r 61T23o25m48e44k

20. 2. 2017 12:41

To tedy vůbec nevíte o čem mluvíte.

0 0
možnosti

Sevším souhlasím, i s tím, abychom se vyhýbali sprostotě, avšak s tou poslední větou, že sprostota je ze stejného pytle jako nesmyslnost politické korektnosti, tak s tím nesouhlasím.

Když někdo hovoří jako hostinský Palivec, tak tím ještě žádnou újmu nezapříčiní.

Je zajisté lepší odpálkovat nesmyslné tendence cestou určité kultivovanosti a slušnosti,. Nepošleme jejich zastánce tam, kde záda přecházejí v nohy, nýbrž řekneme, že jejich názory nepovažujeme za správné a nehodláme se jimi řídit. Výsledek je stejný, avšak dojem je lepší.

Ale konec konců to vulgární poslání do místa mezi nohami a zády je také řešení. Rozhodně je to menší zlo než politická korektnost.

Raději Miloše Zemana, hostinského Palivce nebo Michala Kolomazníka (můj kolega ze studií, který také takhle mluvil) než Jiřinu Šiklovou nebo Annu Šabatovou nebo Angelu Merkel. Zeman, Palivec nebo Kolomazník svými vulgarismy Evropu do kopřiv neposílají.

6 0
možnosti

Omluva za gramatickou chybu. Nikoli "nohami", nýbrž "nohama".

0 0
možnosti

P70a43v75e66l 35V72é89b47r

19. 2. 2017 16:27

Abych pravdu řekl, tak pro mně začíná být přijatelnější ta pavlač, než politická korektnost. Lepší přisprostlý, leč upřimný člověk, než kluzký, politicky korektní lhář...

9 1
možnosti

Přisprostlej může být docela dobře i ten z pavlače.

0 2
možnosti

Napsala jste to moc hezky, paní Pavlíková. Jen se bojím, že politická korektnost zastírající krutou pravdu o bezmocnosti systému současných mocných udržet se ekonomicky a morálně v rovině uspokujující širokou střední třídu (stabilizátor systémů), je právě vyvažována sprostotou, aby vznikl dojem pro nižší vrstvy, že někteří politici umí mluvit jejich jazykem.

Chyba lávky. Sprostota používaná politiky, je na míle od reality potřeb. Politici žijí ve svých akváriích izovlováni od reálného života.:-/

6 0
možnosti

Paní Pavlíková děkuji.V několika větách jste naprosto přesně vystihla podstatu a kořeny politického vyhnívání na celoevropské úrovni. Pro pana Hynka - zkuste se podívat na pojmy Franfurtská škola a Dlouhý běh institucemi. Co se stalo po krachu myšlenek socialistického internacionalismu. Principy a cíle zůstaly zachovány, změnily se nově způsoby a cesty, jak dosáhnout vytčených cílů marxistů. Odtud Neomarxismus. Hrůza bez přívlastků.

2 0
možnosti

Prosím o vysvětlení co je to neomarxistický socialismus. Wiki neví.

2 4
možnosti

Protože už je to hodně používaný pojem, dozví se brzy i Wiki.

Četkla jsem onehdá jiný název- "kulturní marxismus".

2 0
možnosti
Foto

I16v90a48n 62M22a19r39e76k

19. 2. 2017 14:25

P.Pavlíková,souhlas a karma R^ [>-]

10 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS