Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Až ten lidumil František otevře brány Vatikánu, půjde příkladem a postará se o přiševší potřebné, tak mu budu věřit, že to myslel dobře. Zatím se chová jako zrádce křesťanů, a to říkají i věřící, se kterými mluvím.

1 0
možnosti

To už bylo předpovězeno dávno, že největší zkázou křesťanstva bude jednou sám papěž... :-/

3 1
možnosti

J84a53n 63B41í23l59ý

28. 8. 2017 13:14

matka tereza měla potěšení z utrpení a zřizovala domy hrůzy? vy jste chudák...

3 1
možnosti

Něco pravdy na tom asi bude:-( Jen cituji:

V roce 1996 byl natočen film s provokativním názvem Matka Tereza: Anděl pekla[6], v němž byla řeholnice obviněna ze solidarity s diktátorskými režimy. Umožnila jim, aby se za příspěvky na její útulky hřáli v její popularitě. Po filmu následovala knižní verze Christophera Hitchense "The Missionary Position: Mother Teresa In Theory And Practice", v níž autor kritizoval nedostatečnou lékařskou péči o nemocné a umírající v domech kongregace milosrdenství, údajné snahy Matky Terezy získávat své pacienty pro křesťanskou víru, její odmítání potratů a antikoncepce a již zmíněné styky s diktátorskými režimy.

Mnoha lidem vadilo její odmítání potratů a antikoncepce. Kritikové ji označovali za fanatickou antifeministku, mimo jiné kvůli výroku z roku 1988, že by nikdy nesvěřila dítě k adopci matce užívající antikoncepci, protože „je to důkaz její neschopnosti milovat“.[7]

V neposlední řadě je v knize poukázáno na její údajné pokrytectví: zatímco prý svým pacientům odbornou lékařskou péči nedopřávala, jen jim ulehčovala umírání s poukazem na milost boží (kniha dokumentuje případy, kdy objektivně léčitelní pacienti nebyli odesílání do nemocnic k léčbě, ale byli ponecháni zemřít), sama se léčila na drahých klinikách západního světa.

Zřejmě největší kontroverzi okolo Matky Terezy rozpoutala v roce 1991 skupina kanadských lékařů, která v nemocnici Misionářek milosrdenství odhalila otřesné hygienické podmínky, nedostatek jídla a mizivé množství utišujících prostředků. Důvodem byl specifický pohled Matky Terezy na utrpení a smrt. „Je krásné vidět chudé a nemocné, jak trpně přijímají svůj úděl a trpí jako Kristus o pašijích. Svět je jejich utrpením bohatší,“ řekla matka Tereza při rozhovoru britskému novináři Christopheru Hitchensovi. Hitchens také upozornil na praxi křtu bezmocných umírajících, který řádové sestry na její pokyn běžně praktikovaly, ačkoli podle církevních řádů je ke křtu třeba informovaného souhlasu křtěnce.[7]

2 1
možnosti

J93o12s60e48f 16M83i86k97i45n

25. 8. 2017 14:04

Na papeže nemám bohužel kladný názor, ale ono je to díky novinářům trošku jinak

Zkuste si přečíst tohle

http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=26247

0 0
možnosti
Foto

Někdy to vypadá, že ani nečtete článek na který odkazujete, ale jen titulek. Jinak byste těžko napsala takový nesmysly. V článku, na který odkazujete je hned v úvodu:

"Zásada ústřednosti člověka, kterou hlásil můj milovaný předchůdce Benedikt XVI., nás nutí vždy upřednostňovat osobní bezpečnost nad národní bezpečností," uvedl svatý otec.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/447021-zajmy-uprchliku-jsou-dulezitejsi-nez-narodni-bezpecnost-tvrdi-papez-frantisek.html

Takže nejde o něco s čím přišel současný papež a jedná se o obecný postoj k bezpečnosti člověka, ne jen o postoj k uprchlíkům.

3 25
možnosti

Perly pana Polického ;-D. Milovaný Benedikt něco plácl a my se pokakáme, co?

8 4
možnosti

My polští těšínští nacionalisté můžeme jen konstatovat , že brod je ještě daleko.

Že papež chce mír a ne válku ? Však všichni jsme děti boží.

Já jsem optimista, jednou ty atentáty přestanou a pak autorka nebude mít o čem psát

;-D

1 15
možnosti

P92a15v89e13l 59V22é93b22r

23. 8. 2017 7:38

Ano, pane optimisto, jednou ty atentáty přestanou a všude bude islám.

17 0
možnosti

Kdysi jsem četla jednu takovou prognózu a trochu se nad ní usmívala. Poslední papež odejde z funkce sám a ten, co přijde po něm, nebude papež - bude to ďábel.

Nestačím se divit a trochu z toho mrazí. Co na to všechno asi Ratzinger?

25 2
možnosti

Mám stále silnejší pocit, že Ratzinger bol "odideny" z pápežskeho stolca, pretože sa odmietol angažovať v obludnom multi-kulti pláne neomarxistickych sociálnych inžinierov.

7 2
možnosti

Papež sleduje především humanitární cíle, ono to utrpení Syřanů - až 5 let v uprchlických táborech - s neumíme představit. Islám je zrůdný, ale ti lidé jsou z drtivé většiny normální, nevím, zda jste se vůbec s nějakým Arabem setkala. Nacionalismus a nesmyslný odpor ke všemu cizímu je pro svět nebezpečnější než radikální islám, který sám zmizí s růstem vzdělanosti. Vy si něco trochu překrucujete k obrazu svému dle svých ideologických předsudků.

6 20
možnosti
Foto

Humanitární cíle jsou krásné jen do okamžiku, než ti, kteří je praktikuji jsou těmi příjemci převálcování a povražděni. Radikální islám s růstem vzdělanosti nezmizí prostě proto, že on sám tu vzdělanost potlačuje. Když píšete o utrpení Syřanů máte pravdu, jenže mezi těmi uprchlíky nejsou jen Syřané a já se obávám, že je jích menšina.

25 1
možnosti

Koneckonců, Ježíš přece řekl, že jeho království není z tohoto světa. Tak co, jeho regent přece nemusí rozumět takovým přízemním věcem jako bezpečnost...;-D A vědět, že když nebude zajištěna bezpečnost celého státu, tak nebude bezpečný nikdo, ani občan, ani migrant.

7 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS