Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na prezidenta můlže kandidovat kdokoliv, pokud vyhoví věk ... Pak sehnat 50. tis podpisů, nebo i stačí 10 senátorů, (ti již dříve hlasy byli zvoleni). Pak se objevují názory - M.Topolánek je líný lotr - Obešel pouze 10 lavic ! Ó jak pilný je Miloš Zeman, má 113.000 podpisů ! Já říkám, Miloš snad jehnal 1 hlas, ten co podepsal své ženě organizátorce. Zbytek zajistil, mj,, námi - z daní - jeho placený aparát ! Topol je líný - Miloš pracovitý ! ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Nikoliv Ústavní soud, ale vy jste stvořila paskvil.

V této záležitosti jsou totiž poslanci a senátoři skutečně v jiném (privilegovanějším) postavení, než ostatní ob(v)čané.

Někdy je lépe se více zajímat o podstatu a méně psát nesmysly.

1 4
možnosti
Foto

Ano, v tomto je senátor a poslanec něco jiného. Podle odst 2. předmětného zákona totiž může navrhnout kandidáta skupina poslanců/senátorů nebo občan, ale jen jednoho kandidáta. Občan navíc k tomu potřebuje podporu 50 tisíc podpisů.

Poslanci a senátoři (skupina) jsou tu jako navrhovatel a proto mohou navrhnout jen jednoho. Zatímco těch 50 tisíc občanů jen vyjádří podporu, v zákoně se nic nepíše o tom, že podpora je omezena na jednoho kandidáta.

Spor je o tom, zda poslanec nebo senátor může být jen v jedné takové skupině, nebo i ve více. To, obávám se, zákon přímo neřeší.

3 0
možnosti

A ještě dopracujeme !!!! Lidi volí kekoho a naskočí na špek....

Zpamatujme se a ta různé narcisy pošleme buď do káznice nebo do Bohnic a jejich majetek poslet na dobročinné účely....

0 0
možnosti

hmhm........ jakého pohlaví je člověk s různými pohlavními vnějšími znaky..pro který se raději rozhodnete vy? jako ten určující??????

0 0
možnosti

R35a32d26i23m 16K71a26l43a75s

8. 11. 2017 13:38

Zase se vyrojili demokraté, kterým zákony překáží.

Zauvažoval někdo nad tím, že přesvědčit několik senátorů či poslanců může být snazší, než nasbírat 50 000 podpisů? Podpisů z nichž mnohé budou pouhou recesí? Zamysleli jsme se nad tím, že pro někoho, kdo má vazby na Parlament nebo stranu je cesta přes PS či Senát tak nějak snazší? Všiml si někdo, že Tomio Okamurovi by stačil podpis jeho straníků?

Volba prezidenta je přímá, nominovat může přímo lid (a ne všichni kandidáti skutečně oněch 50 000 podpisů nasbírali). Poslanci a senátoři jsou zastupitelé, kteří mohou nominovat do přímé volby. Asi by bylo zbytečné očekávat, že to budou lidé uvážliví, kteří si dobře rozmyslí svou podporu a nebudou do kandidatury na Hrad připouštět kolemjdoucí, kteří se zastavili v parlamentní kantýně.

Senátorů je 81 a mohou tedy vygenerovat 8 prezidentských kandidátů, poslanců máme 200 a z PS se může do bojů o Hrad zapojit dalších 10 kandidátů.

Zdá se číslovka 18 někomu málo? Kolik kandidátů potřebujeme? Třicet?

Vše, co se od zákonodárců požadovalo a požaduje, bylo a je, dobře v souladu se zákonem rozmyslet svou podporu a uvážlivě vybírat vhodné kandidáty. Možností k tomu měli v souhrnu celkem 18...

2 0
možnosti

Trochu si pletete pojem občan a pojem ústavní činitel. Nejsou při podpisech na žebravé archy o podporu ke zvolení prezidentem na stejné úrovni. Proto stačí jen 10 podpisů respektive 20 podpisů a uchazeč má vystaráno. A tito ústavní činitelé mohou tedy za odpoledne stihnout podepsat velké množství žádostí. Základ korupce jako hrom. Kmán musí mít 50 tisíc podpisů. To je trochu rozdíl. Nebo snad ne?

1 0
možnosti

P59a73v80e83l 28V72é46b48r

8. 11. 2017 13:25

Plně a vřele s vámi souhlasím. Dokonce vám mu odpovědět na vaši závěrečnou otázku (tedy, spíše povzdech) "lidi, lidi, kam jsme to dopracovali":

Do Brusele, paní, do Brusele.

A já, blbec, tehdy hlasoval pro...

3 0
možnosti

Bylo nás víc a netušili jsme :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik