Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Británie nemá žádný zákon o obecném referendu, byla to iniciativa Camerona. Referendum se tedy rodilo během jeho volební kampaně a tím mnoho měsíců. Když však pak na něho došlo, ukázalo se, že spousta voličů si "neudělala domácí úkoly" a tudíž neměla páru, o čem vlastně rozhodují. Rozhodnutí odejít vyhrálo o pár procent, což se dá s nadsázkou přikládat tomu, jak se kdo vyspal a jaké si přečetl noviny. Přičemž následky na směřování země jsou dlouhodobé. Dodneška se moc neví, co se vlastně stane a vlastně se zprávy ani neshodnou v tom co se vlastně děje. Opravdu vám to připadá OK?

0 0
možnosti
Foto

Kdyby si tak Drahoš přečetl tento váš blog, tak vím, že nic nezmění na svých tvrzeních a já jsem za to převelice ráda.

Mám, paní Pavlíková, opravdu ráda naše paní kuchařky, naši paní pošťačku a mám ráda našeho strojvedoucío na trati a nikoho nepodceňuju. A mám ráda, když se dětem pozve odborník a i mně spadne brada, jak do problému málo a jen okrajově vidím. A tak si nějak nedovedu představit, že naše paní kuchařka se vyzná v problémech ekologie a fundovaně vidí do ekosystému a do problémů měny na trhu, nad čímž dumají týmy lidí s tituly a ona akorát ví, že někde je smog. Prominte , až mi samotný blog dokáže, že tu neřešíme jako jelita typy pořadů Prostřeno, Ulice, Výměny manželek než třeba to, co zaznělo v Hyde parku, nebo na kanálu ČT Civilizace... pak se bavme o nepodcenění jednoho každého. Drahoš dobře ví, o čem mluví.

4 1
možnosti
Foto

Váš nadpis, paní Pavlíková, mi připadá jako byste chtěla mistrovat jen jednoho kandidáta.

S vaší předposlední větou plně souhlasím:

Přála bych této zemi prezidenta, který by se snažil o to, aby zase lidé chtěli myslet a těšilo je to.

Zdroj: https://olgapavlikova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=646004

Proto budu volit pana Drahoše!

4 1
možnosti
Foto

Pokud referendum dopadne těsně, je to docela malér. Z tohoto hlediska je Brexit podobně problematický, jako rakouské odstoupení od jaderné energie. Ale důsledky tak závažného rozhodnutí do poměrně daleké budoucnosti těžko posoudí dostatečně jednoznačně a správně i odborníci, a to se do toho montují ideologové.

Na rozdíl od rozhodnutí vlády nebo parlamentu, které lze přehodnotit, když se ukáže, že to nebylo zase tak rozumné, je referendum jako "vox populi, vox Dei" problematičtější. Pro vládu nebo parlament je jednodušší říct, "naši předchůdci se mýlili, napravme to", než "lid se mýlil, napravme to".

1 0
možnosti
SN

:-)......Souhlasím ! Nemusí se hned hlasovat o vystoupení EU, nebo snížení daní, ale je tu řada dalších možností, kdy by po řádné přípravě, informování o daném problému, by mohlo referendům být! R^R^R^

0 2
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi a stejně pan Drahoš. Začít nejprve na regionálních úrovních. Po důkladném poučení z výsledků těchto referend se můžeme dostat i k tomu celostátnímu. Stejně jak ve Švýcarsku. Až si vypracujeme stoletou tradici.

2 0
možnosti
Foto

Pokud tedy občané obdrží pravdivé informace o kladech, záporech, výhledových variantách příslušné věci, která se má referendem vyřešit, zaprvé se kultivují v myšlení a diskusi a za druhé se stávají odpovědnými za svoji budoucnost.

Zdroj: https://olgapavlikova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=646004

... kdyby si pan Drahoš přečetl váš blog, musel by stejně jak já konstatovat jediné, že zřejmě žijete v nějaké jiné zeni. Právě ta podnínka o které mluvíte, zde není realizovatelna.

5 0
možnosti
Foto

... a už vůbec ne s takovou politickou garniturou, jaké je Miloš Zeman představitelem a s takovými lidmi, jakými je obklopen. :-/Rv

4 2
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik