Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P84a95v65e61l 93V81á85v41r29a

20. 6. 2018 13:25

skvěle napsáno!;-)R^R^R^R^R^

0 0
možnosti

Přelidnění je sice opravdu zásadní problém a spíše než výzva pro zemědělství je to výzva pro zbrojní průmysl, ale agitaci proti GMO přenechte raději "zeleným" a podobným mašíblům.

Když budete chtít upravit počítačovou aplikaci, svěříte to raději programátorovi, který rozumí zdrojovému kódu a provede jen potřebné úpravy na správném místě, nebo budete náhodně měnit bajty v exe souboru tak dlouho, dokud se náhodou neprojeví požadovaná změna, pochopitelně za cenu zanesení spousty chyb na ostatních modifikovaných místech? Takhle totiž probíhá "tradiční" šlechtitelství - genetický materiál je náhodně poškozován máčením do jedů a radioaktivním ozařováním. A i před příchodem těchto metod to bylo v podstatě totéž, jen to trvalo déle, protože to ozařovaní bylo zajištěno jen kosmickým zářením.

0 0
možnosti
JK

odborník změnou myšlení jistě myslí, nezachraňovat vše, co moře vyplaví

0 0
možnosti
VE

Neprokázalo se, že by na GMO bylo něco špatného. I když to není žádné řešení pro nekontrolovaný růst

2 0
možnosti
RP

A Vy chcípnete s těmi sarančaty....užijte si to...

Ten, kdo si přeje neštěstí druhého, toho potká to stejné....RvRvRv

1 7
možnosti
JL

Vy jste ten článek vůbec nepochopil. Je to volání po odpovědnosti, právě aby to zbytečné umírání hlady nebylo. Prostě nemůžete zplodit 15 potomků a spoléhat, že se o ně někdo bohatší postará, když vlastními silami neuživíte ani jednoho.

9 0
možnosti
PB

Souhlas, karma.

Článek je zmatený a zavádějící, ostatně jako všechny módní varovné výkřiky z tohoto ranku. Autor tvrdí, že zemědělství jede na doraz a lidí přitom přibývá a pak, že třetina jídla se vyhodí, a přitom by to v pohodě 4x nakrmilo ty, co hladoví. Vlastně nám tím tedy říká že není problém v kapacitě Země, ale v tom, že nikdo nechce zadarmo živit cizí lidi. Pak nám bombasticky sdělí, že pouze tři procenta zemského povrchu se využívá jako orná půda, čímž popře své předešlé tvrzení o neudržitelosti zemědělství. Dále se zhrozí na tím, že lidé, kteří mají dostatek vlastního jídla, se neuchylují k drastickým úsporným krokům, jako je modifikovaný sajrat vyvinutý právě pro ty druhé, které mají potravin nedostatek. Také nám mimoděk sdělí, že nám naše jídlo chutná a tloustneme, což je asi špatně, protože o tom rozhoduje on. Perlička o plýtvání pitnou vodou na konec je už jen taková demagogická třešnička, protože oním jednáním "plýtváme" pouze pracovní silou na čističkách a úpravnách vody, protože voda se vždy z 99% vrací zpět do přírody.

3 0
možnosti
KB

Vy znáte, jak znělo přesné zadání práce pro toho redaktůrka? Neznáte! Tak mu do toho nekafrejte. ;-)

0 0
možnosti
IB

I46v51o 86B84o85u87š51e

8. 5. 2018 6:49

A co navrhujete, vy odbornice bez uvozovek?

0 0
možnosti
HV

Ale vždyť autorka odkazuje na diskuzi pod zmíněným článkem, kde na největší příčinu tohoto problému poukazuje kde kdo. Tedy je třeba odstranit příčinu...

4 0
možnosti
JK

Dvě mouchy jednou ranou: Kanibalismus ;-D

3 0
možnosti
PN

Nekontrolované rozmnožování je lidské právo, o kterém se nemluví, ale které se přísně dodržuje. Někdo má právo se rozmnožovat a někdo jiný má mít povinnost jej, ji a jejich děti živit? Proč?

9 1
možnosti
JK

správně, pokud mají právo se rozmnožovat, tak s tím souvisí povinnost se o sebe a své potomky postarat, ne sednout na loď, připlout do Evropy a tady mě máte a starejte se

14 1
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik