Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní Pavlíková, Státní vyznamenání České republiky je vyznamenání udělené státem.Právo propůjčovat a udělovat vyznamenání přísluší prezidentu republiky. Návrhy na propůjčení nebo udělení vyznamenání předkládají prezidentu republiky Poslanecká sněmovna, Senát a vláda; prezident republiky může propůjčit nebo udělit vyznamenání i bez takového návrhu (rozhodnutí o tom ale vždy podléhá kontrasignaci předsedy vlády).Dolní i horní komory parlamentu mají i své org. výbory pro udělování státních vyznamenání. Návrhy PČR a prezidentovi mohou zasílat i občané ČR. Letos převážnou většinu vyznamenaných navrhl a schválil parlament. Pravdou je, že pár jmen asi pan prezident navrhl sám. Ale měl vyznamenat radši tu Zdenu Mašínovou nebo Janu Nagyovou Nečasovou, že ano. Ty byly taky navrženy. Škoda, že to Zeman odmítl a Mašínová taky, mohla jste, nejen vy, být více spokojená s výběrem :-)

2 0
možnosti

Jsem zděšený z vývoje Česka? Nejsem. Češi se záhy po revoluci projevili a jejich hlavní zájem byl, co nejvíce si nahrabat pro sebe a v tom byli vskutku dobří. Takže to je asi naše hlavní vlastnost - hraboši. Že v zemi hrabošů, rozprodávačů čehokoliv a tunelářů sedí na Hradě Pražském Zeman...to docela sedí. Náhody neexistují.

0 0
možnosti
Foto

Česko si v posledních letech nenechalo všechno líbit, takže určitý směr má. Narozdíl od jiných, třeba i větších evropských zemí.

1 0
možnosti

Někdo tu blbou náladu musí rozdmýchávat, že p.Pavlíková?

No, snahu Vám upřít nelze.

8 3
možnosti

Mám dva dotazy. Řekla byste do očí MUDr. Filipcovi, Darině Nešporové a prof. Kolomazníkovi, že lezou Zemanovi kamsi? A mohla byste uvést, kdy byla na Babiše podána obžaloba?

5 0
možnosti

P89e70t43r 27B75u73r77i44a52n

29. 10. 2018 15:39

Souhlas, karma.

0 3
možnosti

Zděšena nejsem ani já ani neznám nikoho kdo by v mém okolí tento silný výraz použil.. Naopak buďme tolerantní, každý zvolený ať ukáže co v něm je.

6 0
možnosti

Vidíte, a já jich mám okolo víc než dost.:-)

0 0
možnosti
Foto

Kupte si štafle, vylezte na poslední příčky a zkuste se dívat na život z nadhledu.

8 0
možnosti

P56e68t80r 40B44u90r22i39a18n

29. 10. 2018 15:43

Řekl bych, že autorka se právě dívá na tu líbivou estrádu z nadhledu. Neupadá do cukrové vaty řečiček o tom, že máme prezidenta, který je lidové mluvy i uvažování, lidem volený a jeho koně jsou čistí, protože se jim zatím přes všechnu jejich imunitu a ochrannou ruku nejvyššího nepodařilo nic soudně prokázat.

4 4
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik