Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P17e23t43r 72B71u15r79i36a39n

15. 2. 2019 17:17

Většinou s vámi souhlasím, ale dnes nemohu. Poměřovat něčí zásluhovost tím, že byl např. čestný, nešplhal po něčích zádech, nedonášel apod. je hloupost. Zásluhovost se poměřuje penězi. Od toho vyly vymyšleny. Může nám to připadat nespravedlivé, ale nic lepšího a objektivnějšího fakt není. Nedovedu si představit, že by se důchod určoval podle životopisu, nebo podle ksichtu. Fakt ne.

Podřadná práce je potom taková, která je podprůměrně hodnocená, nebo nevyžaduje žádné znalosti ani odbornost.

A tohle: Dobře ví, že vzdělání je předpokladem lepšího finančního ocenění především proto, že tento model si společnost dohodla.

Zdroj: https://olgapavlikova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=700939

...to fakt ne. Ohodnocení a potřebnost určuje vždy trh a ne nějaká společenská dohoda (ta platí maximálně tak u reprezentativních vládních postů).

2 0
možnosti

A29l82e75x 86G13r36e67g71o38r

15. 2. 2019 12:50

Většinou s Vámi nesouhlasím, ale dnes ano a to bez výhradně!!!!

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Rozumím vám, nebo myslím si, že vám rozumím. Nicméně, české důchodové rovnostářství je už teď, jak jsem někde četl, největší na světě. Připadá vám, že to je stále málo? A jen dodám, že i ten nejmizernější chirurg může dělat uklízeče, ale ani ta nejlepší uklízečka nemůže dělat chirurga. A co musel i ten nejmizernější chirurg udělat pro to, aby mohl dělat chirurga a co musela udělat i ta nejlepší uklízečka pro to, aby mohla dělat uklízečku, se poněkud liší. A jestli ten chirurg odoperoval za celou pracovní kariéru alespoň pět slepých střev a zachránil tím pět lidských životů, kolik podlah by musela vyleštit uklízečka aby to mělo stejnou hodnotu? Vážím si každé práce, ale faktem je, že velikost přínosu jednotlivých lidí pro společnost se liší řádově. Velikost jejich důchodů se však u nás liší jen o desítky procent.

7 0
možnosti

České důchody jsou v zásadě nastavené blbě. Druhý, nikoliv nepovinný, ale povinný pilíř měl podle mého soudu zastřešit stát z toho důvodu, aby se soukromé firmy (tedy vesměs banky) nepřiživovaly na důchodovém spoření a nemohlo dojít k vytunelováíní úspor. Ve státě Baťa svým obuvníkům nevypláceli celé mzdy, část jim ukládali na důchod a určitě ukládali i uklízečce, takže i ona si v důchodu mohla nakupovat kvalitní zboží. V mém článku nejde o žádné rovnostářství, ale o slušný život pro každého, kdo doklepe do důchodu.

Ono se rádo argumentuje chirurgy či atomovými odborníky. Kdo na to má, žene ho to samo do dobrodružství zajímavé a náročné práce a i to dobrodružství je vedle slušné mzdy odměnou. Kdo na to nemá, čistí toalety (občas čistí toalety i ten, komu se někdo mstí). Nicméně všichni se vzájemně doplňují, byť nejde o to, aby všichni spolu tančili, ale aby byli na sebe přátelští a slušní

0 0
možnosti

O21t67a 74K88i88n86c

14. 2. 2019 21:58

Karmu vám ze tento blog nedávám, i když s vámi souhlasím v tom, že žádná užitečná práce není podřadná. Na druhé straně lépe placení lidé platí do státní kasy vyšší sociální odvody a tudíž by nebylo logické, kdyby jejich důchod byl stejný jako u těch, kteří odvádějí méně. Nakonec by mohlo dojít k tomu, že by náročné pracovní pozice nechtěl vykonávat nikdo z důvodu, že proč má platit vyšší odvody do sociálního zabezpečení, když nebude mít vyšší důchod než jeho podřízení, za jejichž práci ručí on.

1 1
možnosti

Ale o tom tento blog opravdu není

0 0
možnosti

Uklízečka je přece nejdůležitější, to dá rozum! Znáte ten fór, jak čtyři kanibalové hledají práci? Šéf jim slíbí, že je vezme, když odpřísáhnou, že nikoho nesežerou. Tak pracují asi tři týdny, šéf je nadmíru spokojen. Plní dokonce líp, než běžní pracovníci Po třech týdnech najednou zmizí uklízečka. Šéf si předvolá kanibaly k sobě, aby kápli božskou. Oni se dušují, že oni ne. Jeden nakonec sklopí oči a přizná se. Šéf je všechny na hodinu propustí. Tři se hned vrhnou na toho nešťastníka, co se přiznal: "ty hovado, tos musel sežrat zrovna uklízečku!! My hned na začátku sežrali každej jednoho manažera a ty nikdo nehledal, ale uklízečka chybí hned!!!"

6 0
možnosti

Uklízečka není nejdůležitější, v tomto blogu je jen symbolem nevzdělané pracovnice, která si zkazila život - mohla přece studovat. Bohužel, na studie se hlásí spousta osob, které na to nemají a které jsou daleko větší zátěží pro státní kasu, než ta nebohá uklízečka.

Ten fór je ovšem R^

2 0
možnosti

Ježiš to je zmatlanina.

Formulace "nechci přispívat na důchod nějaké uklízečky" je sice hloupá , bohužel ale popisuje dost zásadní problém českých důchodů - naprosto šílené rovnostářství.

3 1
možnosti
Foto

S tímhle zcela souhlasím, uklízečky si za svou práci rozhodně nezaslouží opovržení a bídu ve stáří. I já dělám kancelářskou práci, ale zatím jsem si dobře rozuměl s každou z uklízeček a rád jí čas od času odnesu pytel s odpadky nebo vynesu vozejček po schodech, když je to na ni moc těžké. A vážím si ji rozhodně vic, než toho "úspěšného", který z takových udřených žen úspěšně žije a kouká na nich vytřískat. Stejně, jako je z mé méně ctěný ten chytrý a mocný, co vymyslel, že dá firma víc peněz úklidové firmě, než kdyby zaměstnala uklízečku napřímo, prý "aby to nešlo do osobních nákladů".

Pokud se zmíněnému pánovi nelíbí, že přispívá na důchod uklízečce, může si představovat, že platí důchod třeba bývalému prezidentovi nebo poslanci, udělá-li mu to větší radost. Já ze svého pojistného radši přispěju jakékoliv uklízečce, kuchařce nebo ošetřovatelce dojnic, to jsou narozdíl od ledajakého "úspěšného" potřebná povolání a zmíněný pán by první řval, kdyby kolem sebe neměl uklizeno, navařeno a smetánku do kafe.

1 0
možnosti

Dneska se vám to moc nepovedlo. Předpokládejme, že každý je odměňován podle toho jak svou odbornost vykonává, podle kvality své práce. Podle toho a podle délky jeho pracovní činnosti by se měl vypočítávat důchod. A že místo na které je potřeba jistého vzdělání je jistě náročnější než místo uklízečky snad nikdo nezpochybní. Že by nějaká solidarita s těmi ne tak úspěšnými při výpočtu důchodu být měla, s tím souhlasím. Ale je stále větší a větší a s tím už nesouhlasím. Je to jen čirý populismus.

2 3
možnosti

Jakože absolvent fakulty která ho naučila hodiny plkat o nesmrtelnosti chrousta má mít vyšší důchod než někdo kdo celej život dělá a dělá....?

5 2
možnosti
Foto

Vzdělání není vše.

Je spousta lidí, kteří jsou inteligentní a vzdělání mají pouze základní protože v rodině neměli podporu, chyběly peníze a spousta jiných dalších důvodů. A potom když už by to šlo tak bylo pozdě.

0 0
možnosti

A co z toho podle vás má plynout?

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS