Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to o tom, že pan Mašín uznává práva jednotlivců nad právy společnosti. Je to jeden z možných přístupů a já s ním celkem souzním, ten přístup má totiž celkově výrazně lepší výsledky, než ten socialismus u nás.

1 0
možnosti

Vrah o morálce káže. A pak že se něco změnilo.

1 0
možnosti

Mašín má pravdu v tom, že s minulostí jsme se nedokázali vyrovnat. Výsledkem je morální bahno, Zeman, velkopodvodník Babiš i nálepkování Mašínů v této diskusi ve stylu komunistické výchovy.

4 3
možnosti
Foto

A jak byste si to vyrovnání s minulostí představoval? Vyrovnání s minulostí proběhlo formou generální stávky po 17. listopadu 1989. Tam se uskutečnil rozchod s minulostí.

0 0
možnosti

J36a37n 81Z78í52m20a

21. 2. 2019 18:14

Hloupým, navedeným, komunistům a všem, co by chtěli předstírat ztrátu paměti nabízíme zde před několika lety zveřejněné

INTERVIEW S JOSEFEM MAŠÍNEM.

https://janzima.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=252678

1 0
možnosti

Tak přesně na tenhle komunistický přístup k morálce Josef Mašín naráží. Staré struktury se kroutí jak zpuchřelé hadice jakmile dojde na zločiny komunismu a když už to nejde zpochybnit (a o to se i někteří zdejší bláhově snaží), tak tomu dáme do cesty byrokracii, to za komoušů taky bezvadně zabíralo a ty občane oportunisto odpadni, kaj se, nebo se vystěhuj.

8 6
možnosti
Foto

Ale houby. Jen prostě hodně lidem vadí, že vrah, co vraždil kvůli penězům na motorku a na nový nábytek, má tu drzost domáhat se u někoho druhého morálky.

13 1
možnosti

I53v87a68n 76J32i60r80e66š

18. 2. 2019 14:28

Jo, jo... Tak se mi vybavila ta slova "vrah o morálce káže". Jinak třeba budu považován za morální odpad, ale podřezat svázaného člověka bych nemohl.

25 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Jak že to zpíval Karel Kryl...? "Vrah o morálce káže..."?

17 1
možnosti

Ten by vám dal do huby, že si berete jeho slova ve spojitosti s Mašíny do úst. Radši opatrně.

0 0
možnosti

J88a65n 12S76v69a80t51e58k

18. 2. 2019 9:14

Na druhou stranu si přečtěte rozhovor na http://www.reflex.cz právě s paní Mašínovou. Dočtete se, že původně chtěla exhumaci, následně právě z důvodu piety (a složitosti identifikace konkrétní oběti) od toho upustila, nicméně poté se podařilo prosadit (rovněž z hromadného hrobu!) exhumaci faráře Toufara kvůli blahořečení (a že to najednou šlo?)... Takže sice paní Mašínová alespoň prosadila, že v místě těch hromadných hrobů jsou pamětní desky, na druhou stranu si uvědomte, že v těch společných hrobech jsou pohřbeni společně se skutečnými politickými vězni i skuteční vrahové (maminka paní Toufarové se přitom zapojila do protinacistického odboje a zemřela až za komunistické diktatury)...

Možná se tedy paní Mašínová opět na základě toho rozhodla požádat o exhumaci. Nu co, neprošlo to...

Možná se skutečně části společnosti nehodí připomínat zločiny komunismu, které byly na našem území páchány.

A těm, kteří toto vztahují k odboji bratří Mašínů, chci vzkázat - maminka paní Mašínové skutečně nemohla za to, že se její synové bratři Josef a Ctirad Mašínovi rozhodli se zbraní v ruce probít na západ. To už jste se svými názory na zločin a trest na stejné úrovni jako nacisté, kteří za účast v odboji stíhali také celé rodiny jen proto, že někdo z dané rodiny pomáhal odbojářům...

5 2
možnosti
Foto

A jak pak to máme dnes s bojovníky za Islámský stát a jejich rodinami? A víte, co mě šokovalo, odsouzení řidiče Usamy za to, že ho vozil.

0 1
možnosti
Foto

Otevřel jsem láhev gruzinského koňaku, který mi přivezla manželka z Ruska, nalil si skleničku a dal se do podrobného čtení diskuse. A přišel jsem na jednu věc. Proti té exhumaci nejvíce křičí ti, co nějakým způsobem popírali vůbec fakt, že komunisti zde někoho vraždili a pokud ano, tak to byly jen minimální čísla. A nyní tedy vykřikují o přehrabování se v pozůstatcích.

Jistěže zcela záměrně se zde zamlčuje fakt, že nejde o nějaký masový hrob, jak jej známe v Kambodže nebo bývalé Jugoslávie? Ty hroby jsou rozesety po celé republice a každý jeden z nich nebude pravděpodobně skrývat ostatky více než 50 obětí komunistických zvěrstev. Jsem si naprosto jistý, že příslušní odborníci mají dostatek prostředků k tomu, aby takovou exhumaci provedli s maximální šetrností a respektem k těmto obětem. Mimochodem, respekt mi schází u těch, kteří zde žvaní o přehrabování a líčí to stylem, jakoby jedna kost byla nalevo, druhá napravo další zase vlevo dole.

Takže celá ta nechuť magistrátu není ničím jiným než arogancí a neochotou vyhovět. A to je smutné a dává to panu Josefu Mašínovi za pravdu.

7 11
možnosti

Pane Braune, sebeobrana? neblázníte trochu?

9 4
možnosti
Foto

Tak jen pro technickou přesnost: členové skupiny bratří Mašínů na svém útěku na západ nikoho nezavraždili. Ti mrtví byla sebeobrana, když se úspěšně bránili hordám rudoarmějců a německé volkspolizei a minimálně dva zastřelení byli obětí střelby do vlastních řad.

Smrt pokladníka, kterého zastřelili dlouho před útěkem a v době kdy o útěku ještě ani konkrétně neuvažovali, byla dílem náhody a dílem sebeobranou, protože ten kovboj naprosto hloupě a nesmyslně si hrál na hrdinu proti po zuby ozbrojenému přepadení. Naprosto zbytečně a vlastní vinou přišel o život.

Jediná věc, kterou Mašínům mám za zlé je zbytečně brutální zabití onoho svázaného policisty. Jakkoliv je vysvětlení logické, nemělo k tomu podle mně dojít.

Je třeba ale mít na paměti, že ten boj vyvolal zločinný komunistický režim. A v takovémto boji se bojuje bez rukavic. Bohužel, nebylo v zemi více takových lidí jako Mašínové a tak jím nakonec nezbylo než uprchnout s nadějí, že USA s bolševikem zamete. Bohužel se tak nestalo.

No a k těm hromadným hrobům... Není až tak velký problém, pokud je přesně známo místo pohřbu, a v tomto případě známo je, ostatky vyzvednout. Podařilo se to u pana Toufara, není tedy důvod proč by se to nemohlo povést zde.

8 17
možnosti
Foto

Fakt je nejlepší vymýšlet si scifi. Žádný komunistický režim u nás neexistoval, Pouze lidově demokratická republika, založená Ústavou z r. 1948. Mám vám citovat blahopřání, které u příležitosti výročí osvobození posílali všechny západní a jiné státy.

A jak bychom měli označit tehdejší třeba režim ve Francii, který vršil zločiny jeden za druhým v severní Africe?

Ty štrajchpudlíky, podpalující slámu, byste neměl obhajovat. Bylo to něco horšího než zločin, byla to hloupost. Vystartovali v nesprávnou dobu na nesprávném místě a používali nesprávné metody.

2 5
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik