Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní Pavlíková, co má tohle znamenat?

Tento návrh je zcela průhledný – holce dáme cenu, bude kolem toho cirkus a my pojedeme ve vyjetých kolejích dál.

Zdroj: https://olgapavlikova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=704942

Ale:

Na Nobelovu cenu za mír navrhli Thunbergovou tři norští poslanci ze Socialistické levicové strany. "Nominovali jsme Gretu, protože klimatická hrozba je možná jednou z nejvýznamnějších příčin válek a konfliktů," řekl poslanec Freddy André Övstegård norskému listu Verdens Gang. "Masivní hnutí, které Greta spustila, je velmi důležitým příspěvkem ke světovému míru," dodal.

Je vám jasné, že na Nobelovku ji navrhli samí exponáti, kteří stávky za klima všemi deseti podporují. Takže kdo tu předvádí průhledné a účelové tahy?

A potom toto: Stávky studentů za záchranu životního prostředí je něco nového a nadějného Z toho přepychu a nenažranosti, do kterých je předchozí generace postavily, se dá tak akorát zalknout asi tak vteřinu před kolapsem živé přírody.

Zdroj: https://olgapavlikova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=704942

Fajn, jděte jim říct, že drasticky uskromnit se musí především oni sami a to hned. Já si na jejich reakci v klidu počkám.

1 0
možnosti
Foto

Ovšem klimatické změny na názory demonstrantům poněkud kašlou.

Poručit větru a dešti se nám totiž stále nějak nedaří. ;-(

3 1
možnosti
Foto

A nechtějí snad ti studenti po těch politicích zázraky? Co když se s klimatickým změnami se nedá nic dělat, jenom je v nejlepším případě přibrzdit?

3 0
možnosti

Pane Řezníku, napsala jsem, že politici jsou vláčeni lobbyisty, takže sami nic moc nezmohou. Naopak, mladí studenti, kteří nebudou ze vzdoru navštěvovat vyučování a namísto toho demonstrovat, budou i pro lobbyisty docela těžký oříšek

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik