Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Železo je hlavně v mase a vnitřnostech,tam kde je krev.

Denní příjem železa je kolem 10 mg, je potřeba 1 až 1.5 mg /ženy více/.

ne všechno železo se vstřebá, fytáty a fosfáty snižují vstřebávání., také silný čaj....

etc. Polovina žen má napjatou bilanci železa. Špenát je slabým zdrojem železa

,to se ví už několik století.Kupodivu i vegetariánky mohou mít dostatek železa, za předpoklady že ztráty železa menstruací nejsou významné

0 0
možnosti
OF

Oční kapky nebo mast s kortikoidy správně indikované, po vyšetření lékařem,

vám nezpůsobí slepotu. To se může stát i třeba v Chorvatsku, USA...tam kde jsou

tyto přípravky volně prodejné. Máte červené oko,a myslíte si že máte zánět spojiveka kopíte si mast nebo kapky s kortikoidy.Ale máte zánět rohovky/ / ten daleko více bolí a rohovkovou erozí a třeba vřed, kortikoidy brání hojení a může teoreticky dojít k perforaci rohovky a zánětu celého oka./. Nikdy jsem o tom v praxi neslyšel ,ale nejsem oftalmolog .Ale volný prodej přípravku s kortikoidy je výborná věc, v Chorvatsku mi netěsnily brýle a dostal jsem pořádný zánět spojivek.Koupil jsem si za 18 kuna Maxitrol, do lékárny mě musel vést jeden Chorvat, lékárnice mi nakapala do očí, a díky tomu jsem mohl druhý den řídit auto domů.U nás je předpis Maxitrolu vázaný na odbornost, může jej předepsat jen oční lékař.

0 0
možnosti
Foto

Bludný kruh, zdravotnictví je státní, stát je nejhorší hospodář, neumí a nikdy nebude umět hospodařit, takže peněz ve státním zdravotnictví bude vždycky málo. Troufám si tvrdit, že tomu tak bude, i kdyby žádný z nás nezašel k doktorovi jak je rok dlouhý. Současně ta "péče státního zdravotnictví" reguluje i léky a výsledkem je, že leták u léku už je neuvěřitelně obsáhlý, psaný miniaturním písmem na tenoučkém papíru a pro "blaho" občanů jsou tam uvedena všechna myslitelná poškození. A jako bonus se historií line obracení pozornosti, vždy, když ve státním zdravotnictví docházejí peníze, začne se obracet pozornost k pacientům, dost se nestarají o své zdraví, málo sportují, špatně se stravují, atd. O tom, jak se ve zdravotnictví mrhá penězi ani slovo, o tom, že je třeba "papírovat" až do omdlení, o tom, že je třeba striktně dodržovat nesmyslné směrnice, ať to stojí, co to stojí, o tom, že je třeba transparentní veřejná zakázka na každou pitomost a že to všechno rozhodně není zadarmo, ani slovo. Neskutečné plýtvání prostředky, problém rozhodně není v pacientech.

0 0
možnosti

Cit. "Současně ta "péče státního zdravotnictví" reguluje i léky a výsledkem je, že leták u léku už je neuvěřitelně obsáhlý, psaný miniaturním písmem na tenoučkém papíru a pro "blaho" občanů jsou tam uvedena všechna myslitelná poškození."

Vše co píšete má svůj racionální důvod a funguje to takto nejenom u nás, ale v celé EU, USA a jinde.

0 0
možnosti
JL

Pani Pavlikova, zde jste narazila tema, ktere socialistickou organizaci zdravotnictvi nevyresite. Ale mate plne pravdu s tou osobni zodpovednosti. Reseni je nutne a take zdrave. Zalezi jen na organizaci teto dulezite casti zivota kazdeho obcana.

Jako verici v konzervativnimu reseni zivota v CR, vedeni organizace tohoto odvetvi NESMI byt v rukou statu!!! Stat ma mit za ukol jen sestavit pravidla tohoto odvetvi a stanovit silnou kontrolu dodrzovani techto pravidel. Vse ostatni MUSI by v rukou soukromich identitach a musi byt ustanovena konkurencni sila mezi temito identitami.

Nedelam si iluze s takovou organizaci v CR. Dokonce nejsem si jist, jestli i EU zna takovy system. Tento system obohacuje osobni svobodu a to je v socialisticke spolecnosti nepripustne. To nedovoluje "elite" idiotu (i treba volenych) ridit nase zivoty.

0 0
možnosti
AG

A87l65e71x 39G57r80e13g66o51r

24. 3. 2019 18:46

Tak s tím lze souhlasit bezezbytku.

0 0
možnosti
Foto

Lidé si systematicky ničí zdraví a spoléhají se na zdravotnictví, že je zachrání, až to bude třeba.

1 1
možnosti
OP

Dodala bych k tomu, že jsou k takovému přístupu ke svému zdraví podprahově podsouvání medicínským přístupem a farmaceuty

1 1
možnosti
PB

P84e79t40r 72B60u47r45i25a86n

24. 3. 2019 16:47

Vcelku souhlas, až na poslední odstavec: Rozhodně jsem zastáncem toho, aby lidé, kteří si vědomě ničí zdraví, tedy např. kuřáci, alkoholici, drogově závislí, závislí na přejídání a jiní, byli povinni si na svou budoucí léčbu připlácet zdravotní pojištění.

Oni si totiž ti kuřáci a alkoholici na lékařskou péči připlácí a to dost brutálními částkami ve formě spotřební daně. Např. u cigaret je to kolem 60% z ceny a ona daň má jít podle vlády na financování léčby nemocí pocházejících z této neřesti. Jen pro představu, u cigaret je to 50kč denně! x 30 dní = 1500kč měsíčně = 18 000 ročně = 900 000kč v 65 letech, pokud by kouřil od 15 let a přepočteno pro přehlednost na dnešní peníze. A to nemluvím o zhodnocení této částky v čase. Zadáte li si ty sumy do investiční kalkulačky, vyjde vám lehce 1,5 milionu. Tolik mít na osobním zdravotním účtu souběžně ještě se svým klasickým zdravotním pojištěním, každý špitál se o mě porve jako o VIP pacienta.

3 0
možnosti
OP

Souhlasím, že spotřební daň z cigaret a alkoholu tvoří velkou část příjmů zdravotních pojišťoven. Zvyšování cen cigaret či alkoholu však nevytváří v lidech psychickou bariéru, která by je krotila ve spotřebě. Kdyby se však pravidla změnila tak, aby ten, kdo si vědomě ničí zdraví, musel platit vysoké zdravotní pojištění, vrtalo by jim to v hlavách víc

0 0
možnosti
Foto

Takže by měl každý vystudovat medicínu, aby se vyznal v příbalových letáčcích a odmítal léčbu, když se mu nějak nelíbí.

Peníze ve zdravotnictví budou, jen je nesmí zdravotní pojišťovny rozfrcat. ;-D

2 1
možnosti
OP

Pokud potřebujete medicínské vzdělání na upozornění, že po aplikaci léku můžete oslepnout, pak možná nejste svéprávný

1 1
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik