Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K diskuzi o "odbornici" Bradáčové.

VSZ podle slov Bradáčové vykonalo 2 x dohled nad činností státního zástupce Šarocha, prý shledalo stejné chyby jako které následně definoval nejvyšší Zeman. Tím paní Bradáčová potvrdila své zásadní profesní pochybení, neboť měla na odstranění vad v práci policie a Šarocha, které zjistila při dohledu, trvat. A následně kontrolovat splnění dohledových nařízení. A to neudělala.

Jednala v rozporu se směrnicemi SZ a paradoxně i se svými veřejně publikovanými stanovisky. Doporučuji přečíst, zejména těm, kteří si pletou třeba dozor a dohled.

https://www.pravniprostor.cz/clanky/trestni-pravo/dozor-a-dohled-ve-statnim-zastupitelstvi-neni-totez

1 0
možnosti
Foto

Já spíš nechápu autorku textu p. Pavlíkovou. Kde se v ní bere tolik nenávisti vůči jiné ženě Marii Benešové? Otázky V.M. jsem tentokrát sledovala, nic takového jsem tam neviděla. Odpovídala na otázky moderátora, vyměňovala si názory na vyšetřování a dohled Vrchního zastupitelství kauzy A.B. s paní Bradáčovou. I když to občas mezi nimi zajiskřilo, celkově se spolu na dalším prošetření případu shodly. R^

http://ceskapozice.lidovky.cz/forum/kauza-capi-hnizdo-stanovisko-pavla-zemana-je-kritikou-policie

5 1
možnosti
VH

Máte pravdu - odpovídala na otázky moderátora - jak taky jinak. Odpovídala žvaněním. Nebo jste se dověděla, proč nebyl tak důležitý stavební zákon předložen legislativní radě vlády? Proč byl jen odsouhlasen jakousi samozvanou skupinkou? V rozporu s pravidly (téměř zákonem) projednání zákonů. Když - jak sama ministryně uvedla - co projde legislativní radou už projde vládou? To Vám nevadilo?

Vám nevadilo, že na dotaz, zda někteří z členů rady nejsou (v rozporu s její řádem) ve střetu zájmů odpověděla, že přece nemůže zjišťovat, čím členové jsou??!!! Ona neví, že to nemusí googlovat, že na takové zjištění má celý aparát? Jenže pojem "střet zájmů" je v ANO absolutně tabu, že?

Vyměňovala si názory na kauzu AB? Já to tedy viděl jinak: Nejprve lživě prohlásila, že dozor VSZ byl nedostatečný. Prohlásila to suverénně, útočně - a lživě. Teprve na námitku paní Vrchní státní zástupkyně, že Nejvyšší státní zástupce neshledal chyby v dozoru, že vrátil rozhodnutí pro jeho rozpor se zjištěnými skutečnostmi paní ministryně prohlásila, že ona rozhodnutí neviděla, nečetla. Vy považujete za diskuzi když někdo plácá žvásty (a nic jiného to vylhané tvrzení nebylo!)? Důvod je jasný: Je potřeba zpochybnit vše, co ze státního zastupitelství vypadne.

Další příklad: Prý osamělý názor paní VSZ na ústavnost členství soudců v komisi navrhující státního zástupce nemůže obstát před názorem členů legislativní rady. Může - protože paní ministryně zapomněla poznamenat důležité slůvko "některých". Ti zbývající mají názor shodný s paní VSZ, nebo si nejsou jisti. Opět snaha o dehonestování paní VSZ. A to nepřihlížím ke skutečnosti, že stanovisko, shodné s paní VSZ deklarovaly písemně Unie státních zástupců a Soudcovská unie.

A tomu vy říkáte diskuze, slušnost.

1 2
možnosti
VH

Prostě pavlačová drbna (jak jsme takové Jedubaby nazývali my, Kadlíňáci).

Nejprve důležitě, hlasitě a s opovržením vysvětlí, že dozor Vrchního státního zastupitelství fungoval špatně, když nejvyšší státní zástupce rozhodnutí pana Šantrocha zvrátil. Měla smůlu v přítomnosti oponentky, která uvedla, že NSZ pouze souhlasil se závěry dozoru. Hlavním argumentem NSZ byl rozpor, mezi zjištěnými skutečnosti a rozhodnutím Dr. Šantrocha.

A ejhle, náhle paní ministryně přiznala, že to, co žvaní je jen JPP, že rozhodnutí vůbec nečetla.

Jenže sprostá lež je na světě a žije (kolikrát ji jen včera zopakovala ČT!!). Normální praktika ANO.

4 2
možnosti
Foto

Úkolovalo snad vrchní státní zastupitelství Šarocha k tomu, aby se kauza vrátila k došetření policii?

0 0
možnosti
MR

Můžete prosím uvést nějaký reálný úspěch "opravdové kapacity v oboru" Lenky Bradáčové?

1 0
možnosti
VH

Reálným úspěchem rozumíte co?

Co je pro Vás reálným úspěchem poctivě pracujícího člověka?

0 1
možnosti

Pro mne je Benešová vysoce nedůvěryhodná osoba. Tam, kde by měla napřít svoji aktivitu, se chová jako Alenka v říši divů, kterou musí vyvést z omylu televizní moderátor, ale jakmile má možnost jen trochu obhájit konání Babiše, okamžitě startuje. :-/

3 2
možnosti
MV

Mate pravdu. Hlavně ta její péče o to, aby nedošlo k "neplecham"...

1 0
možnosti
PK

Po tomto blogu jsem si přehrál OVM na Horizonu, bo je jinak ,jako celou ČT příliš nesleduji. Co mě zaujalo na diskusi je, že pani Bradáčová připustila, že dvakrát udělali dohled nad panem st.zástupce, který vyšetřoval kauzu ČH a st.zástupce ani jeho nadřízený "prý" výsledky nerespektovali a stejné dobrozdání dala pak následně panu Zemanovi. Takže k čemu je na svém místě když podřízený pracovnící nerespektují výsledek dohledu. A pokud tomu tak je proč se neřešili kázeňsky?

Co se týče tohoto blogu,je to klasický projev dopadu davové sugesce ́, tedy nenávist vůči této osobě a lidé jako autorka tomu rádi propadají a to i bez znalosti osobnosti člověka, jeho vzdělání, kariery atd. prostě to je jejich způsob vyjadřování...jejich svět..

9 3
možnosti
VH

Dohled může chyby vytknout, požadovat odstranění. Ovšem rozhodnutí dělá státní zástupce pouze na své triko, dle svého právního názoru. Za jeho právní názor jej nelze trestat (ostatně: za názor by se nemělo trestat obecně).

Co bylo konstatováno obecně: Že závěr Dr. Šantrocha (který nemůže žádný dohled změnit) a vyplývající rozhodnutí neodpovídá zjištěným skutečnostem (dle rozhodnutí NSZ).

Také paní Benešová vzala svá lživá prohlášení zpět, řka, že rozhodnutí NSZ neviděla, nečetla a že tedy vlastně neví. A kdyby tam nebyla oponentka, tak se ta ministerská lež stala pravdou.

3 0
možnosti
Foto

Kdybyste možná lépe znala životopis Benešové, tak byste ji možná více důvěřovala. Je to silná žena, která musela snášet mnohá protivenství. Už jako státní zástupkyně.

9 1
možnosti
VH

No, jestli dělala takové nesmysly, jaké včera pronášela v ČT, tak se nelze divit.

0 1
možnosti
Foto

I69v76a49n 10M26a26r65e75k

5. 1. 2020 20:00

Jako byste si "z oka vypadly".

15 1
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik