Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stran údajného střetu zájmů pana Babiše to bude ještě hodně dlouhý právní spor, který dost možná přesáhne toto volební období. Bude velmi zajímavé sledovat, jak dopadne. Vše se totiž točí kolem jednoho ze základních pilířů EU, tedy subsidiarity práva, ten byl zakotven již 1982 smlouvu v Birminghamu. Aneb je bruselské právo nadřazeno českému? Kdo je oprávněn vykládat český zákon? Brusel nebo český soud?

Je to moc složitá právní problematika a ve vší úctě k blogerce si myslím, ze ani ona ani já ani žádný diskutující tomu detailně nerozumí. Vše to jsou jen zbytečně vyvolané vášně. Hezký večer.

5 0
možnosti
OU
Foto

K13a23r96e57l 23C46a36c93h

8. 1. 2020 15:51

Článek je sice o střetu zájmů, ale diskuse se točí kolem dotací. Dotace je pokřivení trhu přerozdělováním prostředků. Když vidím,na co vše se poskytují dotace z EU, tak se mi obrací kudla v kapse. Staví se nesmyslné cyklostezky na které peníze jsou, ale na chodník, aby chodec mohl bezpečně procházet kolem komunikace s velkým provozem, na to peníze nejsou - na chodník není totiž žádný dotační titul. Dotace začaly právě v zemědělství a začalo se s tím na západě Evropy, Kdyby se našim zemědělcům nedávaly dotace, nebyli by vůči vysoce dotovaným zemědělcům ze západu Evropy schopni konkurovat. Většina dotací, které pobírá Agrofert jsou nárokové, právě ze zmíněných důvodů. A ty ostatní dotace jdou z titulů, které EU vypisuje. Vždycky bude mít na získání dotace větší naději ten, který bude schopen dostát požadavkům byrokratické mašinerie v jejich přidělování. Proto často žadatelé používají zprostředkovatelské firmy, které dotace tak zvaně umí. Ty to samozřejmě nedělají zdarma. Větší firma na to může mít odborníky a pak má samozřejmě větší naděje na získání dotací. Celé je to špatně, ale nikoli ze strany žadatelů, ale ze strany poskytovatelů.

9 0
možnosti
Foto

K46a79r15e79l 62C86a10c84h

8. 1. 2020 15:23

Jako prostému voliči je mi nějaká auditní zpráva z Bruselu, vypracovaná na základě podkladů, které dodávali čeští denuncianti, naprosto lhostejná. Je mi s podivem, kolik se najde podporovatelů myšlenky, že je nutno odstranit z politiky Babiše i za cenu přivedení koncernu Agrofert k finančnímu krachu. Že koncern zaměstnává 35 tis. lidí, tedy je zdrojem obživy pro 35 tis. rodin, je těmto nepřátelům Babiše úplně lhostejné. Ať koncern zkrachuje a lidé si najdou jiného zaměstnavatele. Hlavně, že zničíme Babiše. Ne - nikoli - nezničíte Babiše, ale ten podnik, který živí lidi. Zničíte ale také chuť tohoto člověka nadále něco pro tuto republiku dělat. Již si dovedu představit jako předsedu vlády politologa s brejličkami, který bude jen planě kecat, ale skutečnou práci, jako Babiš odvést nedokáže.

7 5
možnosti
Foto

Koblihy by to měli zaplatit.

7 7
možnosti
MB

Zpráva č.2 - říká to, co říká Zpráva č.1 = AB je ve střetu zájmů 24 hod denně + 365 dnů v roce. Já se i směji a dodávám - Nic nového, tak by dopadl - Kdokoliv z nás ! Jinak to postě nejde - rukou levou mám opečovávat kasu rodiny + rukou pravou zase tu státní ! V úplně identické pozici rozpolcenosti je jeho žena. Buď je důstojnou správkyní Svěřeneckých fondů a paní premiérovou - Nebo královnou večírků a fotek s Floristou. Ta komedie, je skutečně neuvěřitelná. Nu, spolek Adamitů zatím funguje. Spasitel sestupuje - Nová éra zde, nemá se cenu ani omývat - Milujme se na potkání! Tak to bude lépe ! Klasika = Myšlenka není ničím - Hnutí - ANO, je vším ... :-)

7 0
možnosti
JV

Vy jste to četla? Kde se dá sehnat ověřená kopie k přečtení? Nikde jsem na to zatím nenarazila, ale možná jen nedostatečně pátrám.

3 0
možnosti
OU
Foto

Je obrovská sranda, jak někteří obhajují Babiše a vůbec jim nevadí, že na podnikání Babiše přispívají lidé ze svých daní. Zaplatili mu linku na toustový chléba. Místo, aby pomáhali začínajícím podnikatelům, tak vše jde do rukou miliardáře a podle nich je to správné a spravedlivé.Ještě větší sranda je, že mu na jeho podnikají přispívají lidé v Evropě a on je vysmátý. Oni na tom nevidí nic špatného, ale naopak je to správné, že to dostává a že o tom, kdo dostane ne dotace z titulu své funkce rozhoduje on sám. To je neuvěřitelné.

11 1
možnosti
OP

On je mentální vývoj těchto Burešových příznivců stejně podivuhodný. Napřed tvrdili, že EK nic neprokázala a spílali TI do udavačů, pak že daňový poplatník nic platit nebude (řekl to přece premiér), teď už klidně připouštějí, že to daňový poplatník zaplatí, ale že to je přece jen pár drobných, a nestojí to za řeč. Tito lidé prostě chtějí, aby zemi ovládal darebák, protože to je něco, čemu rozumějí

8 4
možnosti
Foto

Zajímavé, jak je v této zemi zažráno to, že původcem všeho zla je Babiš. Jenže Babiš to není. žádný Babiš by zde nepobíral dotace, kdyby tyto nebyly. Dotace jsou sprostá zlodějina, kdy stát sebere svým daňovým poplatníkům prostředky, údajně na jím poskytované služby, ale tyto prostředky přidělí prostřednictvím svých úředníků vyvoleným (zdaleka ne jen Babišovi) a poplatníkům místo služeb vašimi slovy nakálí na hlavu. Služby jim buď neposkytne, nebo jen v omezené míře, nebo je je nechá poplatníky znovu zaplatit.

Tedy příčina je už samotná existence dotací a pak šlendrián, podjatost nebo úplatnost úředníků, kteří je přidělují a až potom je Babiš s milionem dalších, kteří si pro ně chodí.

Odstraněním Babiše nezmizí příčina. Dotace místo něj bude pobírat někdo jiný a pro daňové poplatníky této země se nezmění vůbec nic.

7 8
možnosti
OP

Tento blog je o zprávě EK týkající se podvodně získaných dotací. Slátat dotační politiku EU s konkrétním podvodem je obdoba slátání kozy s vozem

4 5
možnosti
Foto

;-) Zatím každý si může přeložit, tedy chce-li a může, toliko nohu přes nohu, nebo se roznožit, či si dát až nohu za krk. Ovšem, nejdeme nikdo do finále, ač by si to jistě mnozí přáli, včetně výsledku. A kdy a s jakým výsledkem ono finále bude, pokud vůbec nastane, to vskutku nelze predikovat;-)

2 1
možnosti
Foto

A kdo o tom udělení dotací rozhodl? EU, nebylo jí snad známo při jejich schvalování, že Babiš je ve střetu zájmů.

3 0
možnosti
Foto

Že to nemyslíte vážně, pane docente, že ne8-o8-o8-o?

2 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS