Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ví z nás někdo přesně proč právě tam k těmto protižidovským akcím dochází?? Zachovejme klid a rozvahu. Jde o místo blízko Przemyslu a hranic ke Lvovu v Ukrajině. Je známo, že po dohodě Hitlera se Stalinem v celé řadě míst, jenž po agresi v září 1939 připadly z polského území SSSR, většina židů se přidala k orgánům SSSR a udávala polské občany sovětské tehdejší KGB?? Z tamních oblastí stovky tisíc Poláků šlo na Sibiř do gulagů a podobných "rekreačních" zařízení. Nedivím se, že potomci postižených rodin mají odpor vůči židům. Svědkové těch událostí ještě trochu žijí!! Je pravdou, že mělo by se odpouštět, ale nejsem občanem oné větší vesnice, abych znal detaily.

0 1
možnosti
Foto

Pane Rečku, jen pro vaší informaci, já jsem Polák. Tedy částečně. Polský Žid. To co jste napsal, tedy směle mohu označit za naprostý nesmysl. Navíc - ta tradice v Pruchniku není protižidovská, jak se snaží někdo na základě jistých podobností šířit. Je o Jidášovi. Ta tradice je hloupá a drtivá část polské společnosti se od podobných excesů distancuje.

A ty Gulagy? Do těch putovali spolu s "etnickými Poláky i Polští Židé". Nesmíte věřit nenávistné propagandě.

0 0
možnosti
Foto

Předně : Pruchnik je městečko s necelými 4000 obyvateli. Ta tradice, o které píšete je stará nějakých 200 let. Pár pitomců se pokusilo jí obnovit a jiných pár pitomců v ní vidělo příležitost zaútočit na Židy obecně. A další pitomci zase v tom vidí bující antisemitismus v Polsku. Vše je ale docela jinak. Celá ta akce má podobnou váhu, jako je pálení knih Harryho Pottera například. Stejně jako v tomto případě, se jedná o akci lidí rozumu mdlého až nulového a ač jsem sám odpůrcem církve jako takové, tak musím férově konstatovat, že podobné události s oficiální politikou katolické církve nemají nic společného a už vůbec ne s vírou v Boha. Bohužel, podobné události jen zvyšují proti polské nálady.

0 0
možnosti
Foto

Nejnovější zpráva z Polska říká, že celou akci odsoudila jak katolická církev, tak i polská vláda.

1 0
možnosti
Foto

R^a pak že náboženství a vira v lidech probouzejí ušlechtilost povznáší je a činí lepšími;-)

0 2
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik