Diskuse

Orientálci

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Úplně mi to připomnělo mého známého Egypťana, absolventa magisterského oboru filozofie na Cambridge a John Hoskins university. Ten si přesně tak protiřečil, i když nežil v Egyptě ale v UK. Protiřečil si snad 30 x a stále přesvědčoval, abych ho nebrala vážně. Bylo to komické.

Naopak hrdí Peršané Iráčané, kteří ale nejsou arabi, si zakládají na svém logickém myšlení a dokáží nás v sofistikovaných debatách přebít.

Myšlení Evropanů už bohužel není tak důsledné a jednoznačné, i my si začínáme dost protiřečit, zvláště v rámci politiky EU. Kolikrát změnila názor řecká vláda za poslední rok v rámci své měnové krize.

2 0
možnosti

Přemalovaný kravín by možná měl šanci se stát slovem roku - ale taková politická nekorektnost je samozřejmě nepřípustná.

0 0
možnosti

Vcelku souhlas. No, a pak se zamysleme nad tím, jak by bylo možné do těchto končit importovat a naočkovat demokracii západní provenience. Nemůže to fungovat. Země, které vypadaly z našeho hlediska dost blízké naší civilizaci(Syrie, Irán, Lybie), fungovaly na principu silné ruky. Jak si vůbec mohl někdo myslet, že místo evoluce by se měly podpořit všelijaké "jarní" revoluce? Tam se zřejmě nedá na něčí slovo spolehnou - něco jiného říká, něco jiného myslí a úplně něco jiného dělá.

Ti "naši" uprchlíci jsou dar z nebes, jak tu mentalitu prokouknout pěkně bezpečně a nebolestivě. Pár peněz vzal čert. Peníze budou a my nebudem;-).

3 0
možnosti

Je to tam napsané. Dokud přesně nevíme, co očekávají a co budou vyžadovat, nemůžeme jim nic nabízet, ani tu dobročinnost

2 0
možnosti

A nejinak je tomu s "uprchlíky", podle mne mají naučené i co mají říkat při registraci, není možné aby všichni pamatovali koloniální "utiskování" a v zemích, kde jsou známa povolání jako obchodníci, řemeslníci, dělníci najednou chtějí studovat neurochirurgii, evropské právo a jiná u nich těžko vídaná povolání.

4 0
možnosti
Foto

Hezky výstižné, děkuji. Jakožto častý návštěvník Egypta dodávám, že pro muslima lhát "bezvěrcovi" je dobrý skutek.

3 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik