Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Nevěrou a zanášením za zvýšení porodnosti a celému světu mír. ;-D

2 0
možnosti
MT

Stát nutí domnělé otce aby živili děti, které nejsou jejich (v manželství i po rozvodu:) Tento zásah státu nekritizujete. Ale pokud se otec zatímá o to, jestli je jeho dítě skutečně jeho, je najednou stát superzlý? Velmi jednostranný pohled na věc.

Když už se dovoláváte věcí přírody... U spousty druhů samec obvykle vypráská ze smečky, případně rovnou sežere všechny potomky, kteří nejsou jeho;-)

3 0
možnosti
OP

Článek reaguje na konkrétní návrh zákona a nebývá mým zvykem plést tisíc věcí dohromady. Pokud máte potřebu sežrat děti, které nejsou z vaší krve, obraťte se na zákonodárce, možná vám vyhoví ;-D

3 2
možnosti
SB

V mnohém máte pravdu, ale pokud máte syna (popřípadě více synů) a nikoli jen dceru, které je rodičovství nezpochybnitelné (popřípadě více dcer), tak si položte otázku, zda byste kukaččí dítě, které by porodila vaše snacha, přijala za své bez výhrad a zda by ani ono, ani ta snacha ve vašich očích neztratily na ceně jen kvůli tomu, že je to dítě kukaččí.

Pokud na tu otázku odpovíte tak, že by to bylo vaše vnouče se vším všudy a ani snaše byste nic nevyčítala, tak je váš článek upřímný a v mnoha ohledech i logický.

Pokud však na tu otázku odpovíte, že byste tyto okolnosti své snaše vyčítala, popřípadě že byste ji i zavrhla, nebo dokonce že byste to dítě přijala s menším nadšením, popřípadě že byste ho nepřijala vůbec, přičemž tento druhý případ by vašemu článku odporoval ještě více než ten první, protože snacha by za to mohla, zatímco to dítě nikoli, pak by váš článek byl pokrytecký a neupřímný.

Není problém, abyste do této diskuse odpověděla i třeba neupřímně. Proto si tu otázku položte v duchu sama sobě a sama sobě také odpovězte.

0 0
možnosti
OP

Pane Beneši, ve vašich intencích neuvažuji. Své děti jsem vedla k tomu, že jsou za svoje činy zodpovědné a že já jim mohu poradit, pokud se dotážou, ale jinak se jim životě plést nehodlám. Jejich děti mají krásné oči a pokud by bylo některé kukaččí, ty oči budou pořád stejně krásné

3 0
možnosti
VE

U nich už nic nepřekvapí. Ale až si to prosadí, tak mne nepřekvapí, až takový návrh u nás podá Sobotka protože to chce EU abychom se sladili. Na jednu stranu souhlas,dnešní zákony chrání lidi, matky, děti tak, že lidi kvůli tomu jednou možná vyhynou. Toto by byl další takový zákon. Na druhou stranu k větě:

"problém jednoho trouby, který byl tak šíleně zamilovaný, že se se svojí partnerkou zřejmě namísto líbánek soudil"

Byl zamilovaný asi tak jako jeho partnerka, která mu nasadila parohy, lhala mu. Problém by možná nebyl, kdyby to bylo jako kdysi, mezi mnoha dětmi i nějaké to kukaččí, ale dnes je časté jen jedno dítě, na které nakonec jenom musí platit alimenty. To už potom člověka mrzí že ani není jeho. Takže je to spíš dobrý tah, nechat si udělat test otcovství v zákonném termínu a trouba je ten, který byl důvěřivý

2 1
možnosti
VV

Trouba je ten, kdo se žení (vdává) s někým komu nevěří.

1 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik