Diskuse

"Umělci"

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že v moderním umění jde především právě o nápad, jak se má představa, myšlenka či pocit ztvárnit - JÁ si terorismus představuju takhle, JÁ vidím oblohu takto atd. A tady se pohledy jedinců mohou diamterálně rozcházet.

1 0
možnosti

J25a91r11a 26R80a76n11k

8. 2. 2017 21:05

Autobusy jsem nevidela, za to mame posledni 3 dny ve vsech zpravach o vrazdach v syrskych vezenich....uz 40 let...

https://www.theguardian.com/world/2017/feb/07/up-to-13000-secretly-hanged-in-syrian-jail-says-amnesty

0 3
možnosti

Kdybych nebyla v obraze proč to tam je, tak bych si myslela, že místní řidiči autobusů protestují za zvýšení platu...;-D

3 0
možnosti

M55a23r97t93i28n 86R50a66m

8. 2. 2017 16:48

Asi to bude to kulturní obohacení;-)

3 0
možnosti

Pro mě musí umění splňovat dvě věci - nadčasovost nebo pracnost.

Kdyby Syřan namalovat obraz "Odstřelování Allepa", za sto let by všichni věděli, o co se jedná. U postavených autobusů za měsíc lidi nebudou tušit, proč to tam proboha trčí. Navíc jeho "umění" ruší lidi, co si chtějí vyfotit historickou památku (i když rekonstruovanou).

3 0
možnosti

Já považuji za umění jen ten artefakt, který mluví sám za sebe. Nemusí to být jen zobrazení postav nebo přírody, jsou to třeba i ornamenty, barevná či geometrická kompozice. Jakmile se k tomu dodává výklad, co to jakože má představovat a bez tohoto výkladu je to jen kupa harampádí, tak to není žádné umění. To svede každý jouda, stačí jen vymyslet nějaký ten popisek.

V Andersenově pohádce taky lidi obdivovali ty císařovy šaty, protože jim někdo řekl, co mají vidět. Tady je to podobné:-/

8 3
možnosti
Foto

J25a83k73u62b 16R94o37t31h

8. 2. 2017 14:20

Paní Pokorná, abych sem necpal odkazy (vy si jistě najdete sama), dám sem jen pár jmen tehdy (i dnes) asi nejslavnějších autorů a jejich děl. Jste si jistá, že vám nikdo nemusí vysvětlit, co to vlastně je? A přitom nikdo nezpochybňuje, že jde o umění:

Carlos Schwab: La mort du fossoyeur

Khnopff: The caress

Jan Zrzavý: Údolí smutku

Jaroslav Panuška: Prtioko (fakt!!!)

Viktor Olíva: Piják absinthu

Josef Váchal: Sabat

7 1
možnosti
Foto

Souhlasím a dávám karmu! R^

Od té doby, co jsem zhlédl také například "uměleckou performanci" nahého profesora Kohouta, mě něco takového zas až tak nepřekvapuje.

Očekávám už jen, že za "umění" či "umělecký protest" bude brzy označeno třeba hromadné kálení na veřejnosti za nejrůznějších "angažovaných výkřiků" a v přímém přenosu ČT popř. CNN. Rv

9 5
možnosti

Jsou lidé, kterým svoboda holt nesvědčí a těžko se s ní smiřují. Jó, ideologie, to je něco jiného, v tom si přímo lebedí, že?

5 5
možnosti

Kdyby diktátor Bašár Asad v r.2011 byl rozumný, tak mohl jednat se stávkujícími studenty o nějaké reformě jeho diktátorského způsobu vládnutí. Ovšem dal raději hned střílet do neozbrojených studentů a tím poštval lidi proti sobě. A byli to jak sunniti, tak šíiti i křesťané. A tak i to Allepo nemuselo být zničeno.

3 2
možnosti

Můžete sdělit zdroj, kde jste vzal ty šiíty a křesťany???

Je všeobecně známo, že USA vycvičily a vyzbrojily protestující sunnity. Pravda je, že právě je, neozbrojené, Asad tvrdě potlačil i ostrou střelbou.

1 0
možnosti

To, už zase budou rozhodovat uliční výbory, o tom co je, nebo není umění?

7 1
možnosti

Ruku na srdce -ta kompozice nějaké podněty k popuštění uzdy fantazie neposkytuje. Tak nevím, je-li chyba na straně autora či těch, pro něž je dílo určeno, tedy pro lidi.

0 0
možnosti
Foto

J21a57k54u89b 14R11o31t56h

8. 2. 2017 12:43

Má velmi drahá autorko, proč by to měla být provokace? A koho tím jako měl vyprovokovat? A k čemu?8-o8-o8-o

5 0
možnosti

Takova otazka.

Preci ty, co nejsou ani slunicka, ani prazskymi kavarniky ci dobrocosi k reakcim jake tu predvadeji.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS