Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ad církevní majetky. Musíme pouze doufat, že se se z vděčností všechny církevní osoby modlily za zdar českého království. A že byli TGM i KG této těžké povinnosti zbaveni, když odlehčili církvi od těžkého břemene starat se o tento majetek. Ale je z podivem, že po realizaci církevních restitucí někdo vyčítá primasovi české církve, že se modlí alespoň za zdraví prezidenta.

0 0
možnosti
Foto

„Milí katolíci, na církevních restitucích jste se horlivě podíleli absolutně všichni. Kdybyste k tomu měli nějaké výhrady...“

Milá paní Pavlíková, na ukradeném církevním majetku jste celý život prostřednictvím státu parazitovala i vy. Kdybyste k tomu měla nějaké výhrady, přinejmenším po Sametovce jste se ozvala.

..

„Některé majetky, o kterých tvrdíte, že jsou historicky vaše, jste navršili proto, že vám světská moc přidělila právo na desátky ze zisku běžného obyvatelstva,“

zatímco šlechta po celém světě, například anglická královna, vybudovali svůj majetek prací u pásu a v dolech... Proč máte potřebu dnešníma očima hodnotit minulost? Proto, že nerada církev? Vypadá to tak.

1 0
možnosti
OP

Světská moc vychází, pane Pechare, z pudového a dravého jednání lidstva, tedy i způsob hromadění majetku světskou mocí se od tohoto principu odvíjí. Církve se prezentují jako instituce, které pečují o duchovní rozvoj svých příslušníků. Nicméně hromadění majetku bylo a dodnes je jedním z jejich nejvýznamnějších znaků, no a takové církve mne neoslovují, nedivte se

1 0
možnosti
Foto

Doposud jsem byl jen pražský kavárník. Sice jsem ten dopis nepodepsal, ale mohl bych prosím být zařazen i k elitním pražanům? Jo a ještě jsem asi vítač a sluníčkář, byť tady tedy islámské imigranty nemusím. Krom toho jsem se tu dozvěděl i že jsem bolševik a komouš. O různých druzích úderek ani nemluvě. Ale jedno mají všichni ti lidé, co mě takto označují společné: voliči Babiše nebo Zemana!

5 0
možnosti
JK

J97a92n 57K54o53z23á51k

14. 2. 2018 21:07

Vás, by určitě měli vzít mezi sebe a ani se nemusíte doprošovat. Nesnášíte demokracii a ostatní, kteří mají jiný názor, jsou plebs.

2 2
možnosti
JL

Klidně se k těm elitním Pražanům připojím. Bože, co je to za nesmysl, elitní Pražané.

Pastýř by se měl spíš věnovat ovečkám, než trůnu.

7 0
možnosti
JK

J45a61n 54K35o11z25á83k

14. 2. 2018 21:09

Ale na ty elitní pražany se musíte pasovat sám. Oni to také tak dělají.

1 1
možnosti
JP

Jsem z venkova a výzvu bych rád podepsal. Duka je obyčejný patolízal. Kardinál Vlk byl na rozdíl od něj názorově a hodnotově pevný. Stačí se podívat, kdo Duku podpořil - Klaus, Ovčáček..ještě chybí KSČM, Okamura, Jakeš....

7 3
možnosti
MV

Minimalne za to neskryvane paktovani se Zemanem /nestrannost / vidím žádost o neprodlouzeni výkonu funkce za oprávněnou.

6 2
možnosti
JK

J27a25n 75K72o90z41á70k

14. 2. 2018 21:18

Panebože, takže jednání o budovách na Hradě měl vést s Valíčkem a někomu blahopřát je sprostota. Že někomu popřeji k narozeninám ještě neznamená, že ho miluji, ale slušnost nebude vaše silná stránka.

2 1
možnosti
AL

Milá paní PAvlíková, řadu věcí se dozvíte u Božího soudu, tam to vše uvidíte ve správném světle. Dej Bůh, abyste na ten okamžik byla přirpavená.

8 0
možnosti
OP

Pane Lisovský, peklem strašili ve středověku a ti, co strašili, kdepak asi jsou?

2 2
možnosti
FS

A sakra, zase ti Pražané! A nebyl tam mezi nimi vůbec ani jeden z venkova či alespoň ze Středočeského kraje?

7 0
možnosti
JK

J72a25n 15K22o38z19á98k

14. 2. 2018 21:36

Určitě, tady je to samá náplava. Pražáky tyhle žabomyší války neberou. Studuje tady sociologii mnoho nepřizpůsovobých.

1 0
možnosti
JB

J58i15r18i 10B57o31r

14. 2. 2018 14:11

V Česku velký tlak na lidi úspěšné a bohaté, nyní se začíná útočit na vzdělané.To je to plebejství v nás.

13 0
možnosti
OP

Člověk vzdělaný, který si nevidí na špičku nosu, hoden jest pozornosti nelibé stejně, jako buran natvrdlý

4 6
možnosti
PK

Pokud dochází k poklesu kladného vztahu ke katolické církvi, jak údajně je v "petici" uvedeno, nemusí to být způsobeno jen problémy na českém písečku. Podle mne i naivními postoji papeže k světovému dění, skandály v chování (zneužívání) a mohu pokračovat. I František má v kléru značnou opozici, takže těch petic může mít plný stůl.

4 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik