Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proc Izrael uz 52 let drzi-okupuje Golany? Prave tento fakt unika pni Pavlikove. Jiste vi, ze s jinymi valcimi souperi-sousedy, s Egyptem a Jordanskem Izrael uzavrel mirove smlouvy uzavrel a okupovana uzemi navratil. Egypt dokonce cast okupovaneho uzemi-Gazu prevzit odmitl. Syrii uz mirovou smlouvu nadl, ta odmita s Izraelci, nejen vubec hovorit, odmita vubec brat, na vedomi jeho pouhopouhou existenci.

Mela by pani Pavlikova vedet, ze vtezove valek drzi okupovana uzemi porazeneho az do uzavreni mirove smlouvy v niz se spolecne hranice resi.

Prikladu mnoho: Rusko-Japonsko, Rusko drzi japonske Kurily z nich vyhnalo a o vse okradlo puvodni obyvatelstvo, Rusko-Finsko, v tomto pripade jse o jednani Ruska primo kriminalni. V loupezive agresivni valce zimy 1939-40 Rusko porazilo Finsko uloupilo dve casti finskeho uzemi, obyvatele stejne oloupili a vyhnali, aby ukoncili nepratelstvi se Finove svych uzemi vzdali ve prospech miru. Dalsi priklad Rusko-Nemecko. Vitezni Rusove se zmocnili vych. Pruska a Koenigsbergu, puvodni obyvatelstvo rovnez o vse oloupili a vyhnali. Loupez byla uznana za vysledek vitezstvi ve 2.sv. valce a mirovou smlouvou legalizovana. Jak vidno, zmeny hranic lze resit ruznymi zpusoby.

Pokud jde o ty Golany, patri tem kteri tam ziji, tedy Druzum a ti zadnou lasku k Syrii nevyznavaji. Spousta z nich slouzi v IDF jako dobrovolnici. Pretezko rict jak by pripadne referendum dopadlo. Pani Pavlikova nevidi jedine reseni: Syrie by mela uznat Pravo Izraele vubec existovat. Pak by meli dosavadni souperi sednout na pr.el jednat o Golanech.

1 0
možnosti
Foto

To neustále odkazujete na příklady před vznikem OSN, tedy z dnešního pohledu irelevantní.

0 0
možnosti
Foto

jak si nevzpomenout na Mnichov a Sudety? A Krym a Rusko? Svět to spolkne, jako už tolik jiných do nebe volajících nespravedlností-bohužel-

ovšem pak se židé diví proč se na Západě zvedá vlna protisionistických protestů a tvrdí, že se jedná o antisemitismus pramenící z muslimské nenávisti-ale nad tím jak to právě tím co se děje v Izraeli sami vyvolávají se nezamyslí

0 6
možnosti

No vidíte. Nakonec to vypadá že to Donaldovi nespolkl svět, ale spíše někteří diskutéři. Taky dobrý. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Co se týká Izraele sporný je Jeruzalém a Golanské výšiny. Jeruzalém byl vždy součástí Židů a křesťanů, kterých tam žilo víc než Arabům a Židé v Jeruzalémě žili 3 000 let a toto město založili a nikdy neztratili k tomu městu vztah,jak k náboženskému symbolu. . Izrael z mandátního území V. Británie má 18 procent Palestiny a zbytek mají Arabové. Kolika procent se má izrael ještě zřeknout????

7 1
možnosti
Foto

Všeho toho, co leží za linii příměří z r. 1949.

1 0
možnosti
Foto

Paní Golanské výšiny měly být součástí nového Židovského státu. Odsouhlasilo to 50 zemí světa. Golanské výšiny byly mandátní území Velké Británie a ta na žádost Francie je přidělila Sýrii. Po vzniku státu Izrael je Sýrie používala k ostřelování Izraele, který se dá z Golan celý přehlédnout. Izrael protestoval u OSN a z její strany byl nezájem to řešit. V roce 1967 byl Izrael napadnut Ligou arabských zemí, kde byla i Sýrie a ve válce Izrael získal Golany. Je tedy jasné, že pokud Izrael nechce spáchat sebevraždu, tak Golany vrátit nemůže a nevrátí je, Takjako Rusko nevrátí Krym.

9 0
možnosti
Foto

jestliže je VB přidělila Sýrii a Izrael to nerespektuje tak naznačuje, že celá záležitost kolem vzniku Izraele je pochybná-tak jako oni mlže tak tehdejší rozhodnutí VB zpochybnit každý

0 7
možnosti

J30i46ř40í 98F18o35g75e13l

22. 3. 2019 8:29

Víte, kdybyste se někdy postavila na protisvah Golanských výšin, přehlédla to území z míst zbytků britských pevnůstek a nechala si pamětníky vysvětlit, jak to tam před jejich obazením IL vypadalo, hovořila byste jinak.

A stačilo by pár fotografií jak to tam vypadalo před tmi cca 50 lety a porovnat jak to tam vypadá dnes. Nakonec Sýrie je jediný sousední stát, se kterým nenmá stále Izrael podepsánu mírovou dohodu a ten důvod je zřejmý. A pokud Sýrie dává své území ve prospěch iránských ozbrojených sil, je jen dobře, že Izrael na Golanách drží své pozice. Za toto Trump R^.

10 0
možnosti
Foto

No moment, ti Iránci jsou tam snad teprve dva roky. A jaou tam proto, že Golány byly anektovány. A tedy je otázkou, proč Izraelci nevrátili během těch 50 let zpět? Ono Damašek je ohrožen bezprostředně z Golán.

0 8
možnosti

Karma Trumpovi a Izraeli.

8 0
možnosti

J80i71ř74í 10F61o86g12e59l

22. 3. 2019 8:19

Obávám se, že za 50 let se již Zeman ke Krymu bude vyjadřovat jen těžko.

0 0
možnosti

Prohlášení prezidenta USA ohledně Golan mě potěšilo.

9 0
možnosti

Tak to jste si paní autorko kritikou toho amerického komedianta a toho jeho izraelského poskoka dovolila fakt moc. Místní milovníci Izraele Vám dají co proto. Karma. R^

1 9
možnosti

Golany i Krym ve své složitosti patří ideálně Izraeli a Rusku.

0 0
možnosti
Foto

Rozdíl je v tom, že na Krymu proběhlo referendum.

1 5
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik