Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Agrofert, kterému loni v prosinci Evropská komise kvůli střetu zájmů českého premiéra stopla vyplácení dotací. Ty ovšem na národní úrovni Česko Agrofertu dál vyplácí, pouze je neposílá do Bruselu k proplacení. Babiš nechal změnit pravidla týkající se evropských fondů tak, aby z toho těžil Agrofert.Babiš stojí za řadou firem a EU je podporuje miliony eur,“ připomíná ZDFzoom, podle něhož se za dobu, kdy je miliardář ve vládě, téměř zdvojnásobil příjem Agrofertu z evropských fondů. Zatímco v roce 2014 činil 42 milionů eur (1,1 miliardy korun), v roce 2017 už 82 milionů eur (2,1 miliardy korun).

2 1
možnosti
Foto

R^jak Berlusconi v Itálii-ten si dělal zákony tak aby nemusel do basy;-D

0 1
možnosti

.... Dávám karmu R^!! Diskusi však nemá cenu dále rozvíjet, poněvadž - jak tak koukám - ujali se už jí tři v pravdě přímo správně komunisticky neochvějní mariášníci - Štěpán Bicera, Ivan Marek a Standa Novák :-P! A přesvědčit tyhle tři zocelené komunisty je podobné tomu, jakoby chtěl paprsek světla opustit černou díru :-/!

1 2
možnosti
Foto

Škoda, že ta novinářka zůstala u obecných tvrzení. Měla uvést příklady, jaká pravidla Babiš pozměnil ke svému prospěchu a jak to provedl., že si toho ani Kalousek nevšiml.

6 1
možnosti

To jsou tak notoricky známé věc i, že asi očekávala, že i pan Bicera o nich ví

4 5
možnosti

Pochopitelně neznám spis "Babiš a spol". Pokud se jedná o obvinění mám pocit, že nejsou obviněni z porušení našich zákonů, ale z okrádání EU.

2 0
možnosti
Foto

Pane Slavíčku při obhajobě Babiše máte nějak bujnou fantazi Babiš je stíhán podle našeho trestního zákoníku a to pro zvlášť závažný trestný čin dotačního podvodu spáchaný formou účastenství a za zvlášť závažný zločin poškozování finančních zájmů Evropské unie. Ten trestný čin je v našem zákoně od doby, kdy jsme vstoupili do EU.

1 1
možnosti

Byly doby, kdy jsem byl zcela naivní! Brusel říká - Vítejte ve Svobodě. Máte zdevastovanou zemi - po 41 letém Moudrém a prozíravém vedení. Dejte si to do pořádku. Obnovte památky, postavte rychloželeznice a dálnice. Nás sice už nikdy nedoženete, nu alespoň něco civlizovaného. Tak jo, řekl Agent Bureš - to je vono!

Řepka nahradila lány brambor - (Jak to asi dopadne s cenou)? Biopaliva 1 Generace jsou k ničemu - Nic neřeší, otravují pole a spotřebovávají mega množství vody - Je sucho! Zrušme to! Nikoliv - Mnoho jsem do toho již investoval! Dáme ti prd, Dotace zastavujeme - Vypíchněte si oko, ČR = Každý její Občan mne v současné době Dotuje dále. Buček, Pavlíková + kdokoliv se tu připíše! Je to blbost - My to nechceme - Mlčte, tak jsme na Vládě rozhodli. Tak to bude Lépe, že ANO ... :-)

4 1
možnosti

:-)..........že se Němci začínají starat i o nás! Vůči nám a ostatním způsobili tolik křivd a dál to pokračuje. Merkelová je neštěstím pro Evropu a někteří Češi ji za to chválí!

Babiš nechce poslouchat jejich imigrační politiku, proto je pro ně nepřítel. Už se vytáhly dluhopisy, pak Čapí hnízdo, a teď nás budou solit naši přátelé Němci.

Přece si pamatujeme s historie, že Němci byli vždycky ti, kteří nás chtěli ovládat. Jen blázen si myslí, že se něco změnilo. Panovačný národ, opovrhujícími ostatními národy se nezměnil ! !!!!!!

3 6
možnosti
Foto

I90v16a15n 44M60a56r42e21k

19. 4. 2019 10:38

Máte to nějaké popletené p.Pavlíková. V nadpisu vzpomínáte A. Babiše, a v blogu neustále nějakého Bureše. ;-( Rv

6 3
možnosti

Ukázková demagogie. Nikdo nikde neříká, že zneužívání evropských dotací je OK, to vyvozujete pouze vy ( argumentační faul ). To co autoři dokumentu tvrdí je, že i v jiných zemích včetně Německa k tomuto dochází nebo docházelo, ale nikdy nebyly dotace zneužívány k upevnění politické moci, jak je tomu podle autorů v Maďarsku, Česku a Rumunsku (uvažovalo se i Bulharsku).

Jestli máte něco, jak tohle zpochybnit, sem s tím, ale jinak je to klasický kolovrátek o nekontrolovatelmé moci v Bruselu bla bla bla...

https://forum24.cz/nemecka-dokumentaristka-na-cesku-me-prekvapilo-co-vsechno-je-jeste-legalni/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

8 1
možnosti

Tahle odpověď je hodně zajímavá :

V České republice mě překvapilo, co všechno je ještě legální. Evropská unie ponechává úpravu vyplácení prostředků z mnoha fondů EU i kontrolu na národních státech.

Od doby, kdy Andrej Babiš zastává politické funkce, se pravidla změnila v prospěch větších podniků, což konstatoval dokonce i český Nejvyšší kontrolní úřad.

Kromě toho mě překvapilo, že české úřady nadále vyplácejí dotace podnikům Agrofertu, ačkoliv je EU zastavila.

3 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik