Diskuse

Postvěda

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co přesně míníte pojmem "postvědecké bláhovosti"?

0 0
možnosti

Paní Pavlíková, dnes moji pozornost upoutal Váš úsměvný termín "postvědecký". Ano, žijeme v době postkomunistické, ale i postfaktické, postmoderní, proč tedy ne postvědecké, že?

Ve zdejších blogerských diskusí ubývá racionality, diskuse přestávají být smysluplné. Mnozí diskutující ani články nečtou a již diskutují. Možná nejsou schopni ani pochopit obsah napsaného, ale diskutují o to více a raději. Až se mi zastesklo o věcných diskusích odborných, kde se diskutuje k věci. A kdo nemluví k věci, není slyšen.

Ale nakonec možná máte pravdu, že i v oblasti dříve stoprocentně exaktní dochází již k funkčnímu plácání. Chci doktorát? Tak něco sepíšu, něco opíšu, něco zkombinuji, vlastní myšlenku nedodám, ale doktorát dostanu. Bohužel, proniká tato naše všeobecná zvrhlost i do ctěného exaktního prostředí. A já se pak divím, co v partě blogerů je ochotno plácat nesmysly, že? Navíc u nás převládá jakési tvůrčí myšlenkové inženýrství vycházející z levicového sociálního inženýrství. Někteří stále častěji ví, co je pro nás nejlepší. Ve společnsoti, ale i ve vědě! Ale to je skutečně konec takové společnosti!

Co nás zachrání? Lpět na Pravdě a úctě k druhému člověku! Nic víc! Na tom musíme stavět! Lež nemá právo na život! Pohrdám všemi, kteří lžou! Jejich názor nemusí být s mým názorem shodný, ale nesmí říkat věci, které jsou v rozporu se skutečností. Ne jak jí vnímám já, ale se skutečností, jaká je. Nesmíme lež chránit slovy, že jde jen o jiný úhel pohledu, pokud je v rozporu s obecnou pravdou.

Bohužel dnes v době relativizace pravdy, stavíme lež na úroveň pravdy! A to je zrada, která vede na scestí celou postfaktickou společnost.

PRAVDA A LÁSKA ZVÍTĚZÍ NAD LŽÍ A NENÁVISTÍ!

:-)

1 0
možnosti
OP

Dobrý den, pane Šimku, bylo by fajn, kdyby pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí, ale co bychom si pak počali? Za veškerá tisíciletí lidského rodu k tomu nedošlo, na to člověci nemají. Jsem zastáncem rovnováhy mezi zlem a dobrem, protože i to tzv. zlo přispívá k vývoji i k tomu podněcování intelektu. Náš svět je zkrátka duální, ale tu dualitu tu máme pouze zde, na Zemi, ve vesmíru se nenachází :-)

0 0
možnosti
MP

Jo, jo, tolik lidí se pohoršilo nad diskriminací chudáka Carla :-P. Jenže z jeho strany je drzost už to, že jako sociolog mluví o genetice, aniž by s nějakým genetikem skutečně spolupracoval. O seriozní vědecký výzkum by šlo, kdyby řekl : gen XYZ ovlivňuje inteligenci, což bylo prokázáno jeho distribucí v populaci I. Protože distribuce v populaci II je nižší, můžeme i zde předložit hypotézu o příčinné souvislosti. Jenže my žádný konkrétní gen neznáme. Maximálně může jít o interakci alel mnoha genů a tyto interakce ve skutečnosti nejsou prozkoumány.

Ve skutečnosti geny jsou především obecným manuskriptem pro produkci stavebních proteinů a enzymů. Celková kondice organismu souvisí spíše s jeho výživou, prenatálním vývojem a stimulací v dětském věku. I když se zdá, že např. podíl kriminality koreluje s etnicitou, jsem přesvědčen, že při důsledném zahrnutí kriminality "bílých límečků" by distribuce IQ mezi odsouzenými byla vpodstatě stejná jako v celé společnosti.

2 2
možnosti

Máte to podložené konkrétním exaktním výsledkem bádání?

0 0
možnosti
PK

Až na to "aby jsme" ... Jen si myslím, že zaostalosti "země mužiků se stakanem" hodně "pomáhal" i nevhodný politický systém. I ona dala světu hodně schopných, fakt je, že dost židovského původu a že se prosadili až v západní Evropě a USA.

2 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik