Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TG

Myslím, že na způsobu jak generovat prezidenta vůbec nezáleží.

Ale každý budoucí prezident by měl jednoznačně, před celým národem prokázat, že umí dobře a rychle stahovat králíky.....

4 3
možnosti
Foto

Nebo chvost před velkými bratry?

2 0
možnosti
JN

J85o76s69e51f 95N14i77k18l

26. 7. 2019 15:17

...to je zase blbost...

1 3
možnosti
Foto

Tak tak. Vidím však tři háčky. Kdyby se vybíralo podle nějakých kritérií (např. podle který se v USA vybírá soudce), tak by mezi uvedenou desítkou nemohl být nikdo z naší politické scény. A to by partajní šéfové neskousli.

Druhý je v tom, že asi málokdo z vybraných by to (za dané situace) chtěl vzít. Např. byl nedávno osloven gen. Šedivý, který by např. mně vyhovoval (ač jsem nevoják). Jenže on to, bohužel, nevzal.

Ale co s parlamentem? Který má vlastně současnou situaci na svědomí? I tady by se ve způsobu volby musela udělat změna. Např. možností výběru po jednotlivých poslancích, podobně jako v komunální politice. Kde tento systém funguje lépe.

Ono by stačilo jen důsledné uplatnění lustračního zákona. A podobný systém, jako v Západním Německu po válce. Tzn. (bývalí) členové NSDAP se nesměli dostat do státního aparátu.

A teď si zkuste představit, jak by parlament a ministerstva prořídla. Tolik nezaměstnaných!

Velká karma! R^

6 0
možnosti
VV

Parlament pane Dvoraku je v tom nevinne. Ten si preci obcane zvolili obcane vobodne a demokraticky.

bylo by teda potreba jak sekdysi spitalo vymenit obcany.

2 1
možnosti
PD

Dobře, ale pojďme dál - byla by rvačka o to, kdo by losoval - Rusové náhodu nepřipustí, pak - vylosovaní taky musí mít sami zájem - ne každý má tu odvahu a aspoň trochu ponětí o dělbě práce při řízení státu, pak na vylosované se sesypou vlivové skupiny s tlakem - zajistíme Tvé zvolení masivní mediální kampaní a ty nám přihraješ tu dostavbu Temelína s další dárky - no a pak budeme pomalu tam, kde jsme nyní. Zkuste ten nápad nějak rozvinout.

0 0
možnosti
OP

Tak třeba: vylosovat 100 občanů, vyzvat je k reakci, zda do toho půjdou a pracovat až s těmi souhlasícími. Žádné kampaně, žádné příspěvky od mecenášů, pouze životopisné informace a diskuse s kandidáty. A zajisté podpora kandidátů ze strany nezávislého psychologa, protože tlaky lobbyistů jsou zajisté nesmírné :-)

1 0
možnosti
DR

"...prezidentem republiky může být filozof i velký darebák a volba ať z vůle parlamentu, nebo z vůle lidu, vůbec nezajišťuje, že se bude jednat o kvalitního reprezentanta."

Pravda. Pouze logická otázka. A jinde je tomu snad jinak?

4 1
možnosti
VV

Ano, z vule lidu se jim uz stal velky darebak. o kvalitnim reprezentantu uz vubec nemuze byt reci.

Ajinde, jinde je tomu opravdu jinak. Podobne darebaky maji jen v postkomunistickycu zemich a jednoho maji taky v juesej. ;-D

3 2
možnosti
PD

Tak to je opravdu dobrá kombinace - jestli je to jen z Vaší hlavy, pak Vás uznale plácám po zádech. Vážně.

2 0
možnosti
OP

Na rovinu: prolítla jsem nejdoporučovanější diskusní příspěvky k avizovaného článku a jeden podobný tam byl (že by váš?) :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik