Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážená autorko, na rozdíl od Vás si netroufám hodnotit, který z našich prezidentů byl nebo je kvalitní.

3 0
možnosti

Ja znam 3. TGM, Emil Hacha a Vaclav Havel. Ti ostatni by v normalnich casech mohli byt nenejvejs prezidenty nejake pochybne spolecnosti.

2 1
možnosti

P98e11t37r 77Č13e40j19k47a

26. 7. 2019 22:44

Dva komentáře:

1.) "hlavní role prezidenta je důstojná reprezentace, umění naslouchat a umění motivovat vládnoucí představitele i lid k morálce." - to je bohužel "zidealizovaná" podoba loutkového prezidenta, jehož hlavní úlohou je, aby hlavně všude dobře vypadal, ale hlavně neměl na nic jasný názor..... za mě je tohle zásadně špatně, protože vnímám funkci prezidenta, jako politickou (a v podstatě "třetí" centrum moci po parlamentu a vládě, což se pochopitelně těm zbývajícím dvěma v žádném případě nelíbí).

2.) za fascinující považuju skutečnost, že dnes - v polovině léta 2019 naprosto netušíme, jaké osobnosti by měly zájem se ucházet o prezidentskou funkci v příštím období (ať už Zeman skončí regulérně, nebo třeba ze zdravotních důvodů dřív) - politické strany takhle vyprofilované lidi pro takovou funkci nějak nemají a nezávislé osobnosti vhodné pro danou funkci takový jasný zájem nějak nedeklarují.

2 0
možnosti
Foto

Račte použít jednotné číslo. Vy netušíte. :-P

0 3
možnosti

Po čtyřiceti letech komunistického brainwashingu stále dáváme přednost prázdnému populismu před kvalitní liberální demokracií! Jak to změnit? Chceš zvolit kvalitního politika? Musíš být sám jako občan kvalitní, musíš ctít pravdu a umět ji odlišovat od lži, pak budeš volit pravdomluvné politiky, musíš mít úctu k druhému člověku, k jeho svobodě, úctu ke spravedlnosti... A až se toto naučíš rozlišovat jako občan, rozlišíš to i u politiků!

:-)

3 1
možnosti

Můžete mi, prosim, vyjmenovat několik pravdomluvných politiků? Stačí tři nebo čtyři. Předem děkuji.

5 0
možnosti
Foto

Darebákem myslíte toho prezidenta, který se opíjel a zahýbal své těžce nemocné manželce? O mrtvých by se mělo hovořit jen v dobrém.

4 3
možnosti

Ale on Milous pane Bicero snad jeste zije,nebo mate lepsi zpravy?

6 1
možnosti

Dooručuju vyhodit českého prezident az Pražského hradu, posadit ho do nějaké nudné budovy na Novém městě v Praze, dát mu plat maximálně jako ministrovi a snížit 10x rozpočet. ;-D;-D

1 1
možnosti

Stávající systém je jediný správný, kvůli chybným rozhodnutí kouče se nebudou měnit pravidla NFL, to jsem si jistý.

1 2
možnosti
Foto

Tak tak, systém nechat a vyměnit kouče. Jsem pro.

1 1
možnosti

J63o33s32e16f 78N94i60k80l

26. 7. 2019 16:17

...mohlo by se využít při losování účtenkovky...:-)

3 1
možnosti

Vybírat politiky pravdou demokracií šlo ve starém Řecku, ale tady je problém, že zkušený politik má výhodu. Minimálně zná osobně ostatní hráče a může na ně uplatnit vliv. Taky je víc otrkaný vůči těm, kteří by chtěli prosazovat svůj vliv na něm.

Co se týče celebrit, kdyby kandidoval Karel Gott, klidně bych ho volila. Ne proto, že bych byla fanynka (to nejsem), ale jeví se mi jako slušný člověk, který vyjde s každým a nemá potřebu se ke všemu vyjadřovat a tudíž rozdělovat národ. Ale teď už je stejně pozdě, už je starý a má to za pár.

0 1
možnosti

Nebojte, připravuje se Dominátor a Drahoš též prohlásil, že kandidatura není mrtvá. Bude z čeho vybírat, nezoufejte:-). U Káji byste vlastně volila Ivanku:-)

1 0
možnosti

Mě by se na místě presidenta líbila vzdělaná a chytrá ženská, něco mezi Obamovou a Riceovou, klidně černoška nebo vysoký, vzdělaný fešák s vynikajícím charakterem (třeba já), žádný narcis. :-)

3 2
možnosti
Foto

Útěchou vám může být, že vzhledem k tomu, že u Čechů láska prochází ̈žaludkem, tak každé další prezidentské volby je zde jistá míra pravděpodobnosti vyhraje nějaký televizní kuchař.

2 1
možnosti
Foto

Tohle je zcela jasně inspirováno Ročenkou CIA. Což je Culinary Institute of America, https://www.ciachef.edu/

;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik