Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Daň za demokratické volby-

nikdo nemůže zaručit že budou zvoleni demokraté.:-/

1 0
možnosti

Celkem souhlas, až na ty “lobbyisty” a “lobbyisticky provázané”. Něco mi říká, že v angličtině sice existuje “lobbing” a “lobby” , ale počeštěně by mělo být “lobbista” a “lobbisticky provázaný “.

0 0
možnosti
Foto

P52e72t47r 28H71a36n25n38i44g

9. 12. 2019 19:15

Koukám, že nikdo už diskuzní příspěvky níže uvedené nečte. Takže: Zde o volebním zákoně: Volební zákony vytvářel pan Jičínský a možná také Rychetský ( to však nevím určitě) V době opoziční smlouvy chtěla ODS spolu s ČSSD změnit politický systém na systém většinový (jako v UK), ale Ústavní soud to na podnět Václav Havla shodil se stolu. Zůstala jenom ten koaliční nesmysl, že se vždy připočítává 5%. V současné době jsem slyšel někde z milieu Milionu chvilek, že by navrhovali volební systém jako v Nizozemí, kde se do parlamentu dostane každá strana, která dosáhne na mandát a navrhovali jeden volební okrsek pro celou ČR, čímž by se odstranila nerovnost, kdy v malých volebních krajích KV, LB. musí strana dosáhnout na hodně přes 10%, aby se dostala do parlamentu. To by znamenalo, že každá strana, která by získala cca 0,56%, my měla zastoupení v Poslanecké sněmovně. Ovšem tento požadavek rychle utichl, neboť s tím mimo jiné nesouhlasí Piráti, kteří se cítí na koni a potřebovali by vyčistit parlament od stran potácejících se kolem 5%. Samozřejmě stouto úpravou by nesouhlasilo také ANO a ODS. Těmto třem stranám 5% klauzule vyhovuje.

1 1
možnosti
Foto

P49e57t90r 74H62a45n29n94i94g

9. 12. 2019 19:33

oprava: by měla zastoupení

0 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 2
možnosti

Komolení jména vypadá poněkud jinak. To je prostě jen oslovení, na které byl pan Babiš svého času asi dost zvyklý.:-P

4 0
možnosti

Paní Pavlíková a kdo že to je ten Bureš??Vypadáte celkem inteligentně ale neměla by jste si zajít k lékaři?? Jinak volby budou za 1,5 roku tak že tam můžete vyjádřit svůj názor a kdo vyhraje tak toho je potřeba respektovat.Můžete třeba kandidovat.

2 19
možnosti

Hmm... To jako že má jít paní Pavlíková jednou za 4 roky hodit do urny lístek Sjednocené strany Agrofertu a pak bude muset držet 4 roky ústa, než ji zase vyzvou k dalšímu vhozu do urny? Nebo jak jste ten váš nehorázný plk myslel? Žijeme ve svobodné zemi a s tím souvisí i možnost vyjádřit svůj názor kdykoliv a kdekoliv. Smiřte se s tím.

Jinak Bureš je v současné době premiér (a částečný majitel) ČR. To nevíte, proč má tuto přezdívku?

19 1
možnosti
Foto

nemělo by se to říkat nahlas. No, nemělo...Pan Babiš má kolem sebe tři ženy. Nejprve jde hloupý výzor, někde načančaný, někde nevkus se snahou to dotáhnout, někde penězi, někde méně, a za ním jde ztělesněná zamaskovaná selka. Odmítám tvrdit, že to tak necítím. Nic charizmatického ve tváři , nic v očích, nic...napovrch propluje jen a jen vypočítavost selky s výrazem, že velí gruntu...o jedné se dá namítnout že je i krásná...nevím...Odmítám se bavit o schopnostech... protože tyhle ženy jsou schopné všeho, když na to přijde. Nevadilo by to všechno tolik, kdyby nevelely státu a nereprezentovaly ho na té nejvyšší úrovni. Narovinu - zpětné zrcátko. Třicet let zpátky nemáme v politice jako ženský prvek na těch postech něco tak nevkusného. A to i v myšlení a argumentaci... Ano, záleží mi na tom.

10 0
možnosti

Neměla jste náhodou na mysli spíš hokyni? :-)

0 0
možnosti

Tu debatu jsem v OVM viděl také. Tu ženskou nevymyslíš, Jako měl A.H. svého J . G. tak má pan Bureš svou Dostálovou.

13 0
možnosti

No vidíte - a protože stejně té partě oblibu nesníží ani podobné jednání, nemá nejmenší důvod něco měnit.

1 2
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik