Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

A61d34a78m 51S29t27a38v19a

28. 9. 2015 9:12

"...korektnost je záporná ...": autorko, ta charakteristika je příliš korektní!  Když tak přitvrďte: negativní /vím, vím, ale zní to silněji/, a chtělo by to ještě expresivnější výrazy...

0 0
možnosti
OP

Ale jistě, lze dštít oheň a síru. Pro mne je však důležitější, zda se budeme umět té záporné vývojové tendence rychle zbavit :-)

0 0
možnosti
SB

K obětem politické korektnosti bych přiřadil i kinematografii.

Ať mi nikdo neříká, že ty hlouposti, které se nyní natáčejí, se někomu líbí. Nehovořím o nekonečných seriálech komečních (a nejen komerčních) televizí. Ty ani nezastírají, že jde o konzumní kulturu.

Ale ať mi nikdo neříká, že se mu současné Hřebejkovy více než třeba skvělé komedie typu "Pane, vy jste vdova", nebo "Což takhle dát si špenát" nebo že současné vánoční pohádky pro děti jsou lepší než Třetí princ, Princ a Večernice, S čerty nejsou žerty, Zlatovláska nebo Tři oříšky pro Popelku. 

Někdo může říci, že ty komedie byla jenom odpočinková záležitost, avšak i když to je pravda, tak i odpočinkové záležitosti lze dělat kvalitně, nebo nekvalitně, například s dříve skvělou, ale nyní stále trapnější Jiřinou Bohdalovou. A podle mého názoru ta kvalita jde strašně dolů, ale oficiálně se to nepřizná a navenek se tomu poslušně panáčkuje.

0 0
možnosti
RN

politicka korektnost je vymysl us demokraticke strany ze 60.let, puvodne pry, aby tim byla zajistena opravdova rovnopravnost cernochu. metodikou je jen klasicke marxleninske uceni o "vykoristovatelich", jen zamen chudaky proletare za nekoho jineho a nemusis ani menit dalsi slova.

ze evropa, autorka marxismu, tuhle us variaci prevzala, neni chybou usa.

0 0
možnosti
MN

V současném Evropském svazu se stalo zvykem pokrývat slova, jejichž významu lidé po staletí dobře rozuměli, novými, méně srozumitelnými pojmy... vzniká tak novodobé ptydepe, které bylo naposledy typické pro komunistické papaláše.

Politická korektnost není nic jiného než obyčejné pokrytectví.

Nejnovějšími hity politické korektnosti je pojem "solidarita", který se teď používá místo slova "poslušnost" anebo pojem "hotspot", který nahrazuje "sběrný tábor pro ilegální imigranty".

2 0
možnosti
PK

P39a83v16e87l 86K70i90l12i23k

27. 9. 2015 23:41

Vám karmu. R^

Nedávno vyšel zajímavý článek na PP. Trochu se váže k tématu Vašeho blogu. Doporučuji přečíst, jestli si to mohu dovolit.:-)

http://pravyprostor.cz/lekce-z-pozitivni-diskriminace-jake-to-je-ucit-cernosske-studenty-aneb-domaci-ukoly-jsou-rasisticky/

2 0
možnosti
OP

Dík za odkaz na zajímavý článek

0 0
možnosti
MT

"Politická korektnost" je zakerna nemoc, neco jako paratyfus.

3 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik